نقش راهبردهای فراشناختی در فرآیند روش های نوین آموزشی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 662

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PSCONF01_091

تاریخ نمایه سازی: 19 تیر 1394

چکیده مقاله:

درمقاله مورد نظر به بررسی نقش راهبردهای فراشناختی در فرآیند آموزشهای نوین پرداخته می شود. اصولأ عناصر موجوددر تعلیم و تربیت از قبیل محتوای درسی، تجهیزات، معلم، روشهای آموزش در هم آمیخته می شوند تا فراگیران بتوانند بهسطح مورد انتظار در آموزش و پرورش نایل شوند. یکی از وظایف معلمان در جریان آموزش و پررورش، زمینه سازی جهترشد و یادگیری مطلوب دانش آموزان است. روشهای آموزشی سنتی که در آنها معلم تنها ارائه دهنده اطلاعات و دانسته ها ودانش آموز پذیرنده غیرفعال آنهاست، برخاسته از نگاهی یک بعدی به آموزش است که وظیفه آموزش و پرورش را تنها انتقالدانش به دانش آموزان می داند، در روشهای آموزشی نوین که به فعال بودن دانش آموزان و رشد همه ابعاد وجودی آنانتأکید می شود، آموزشیار نه فقط انتقال دهنده دانش، که آسان ساز فرآیند آموزش و رشد ویژگی های شناختی، عاطفی ورفتاری دانش آموزان است. در آموزش و پرورش نوین تاکید بر تشکیل ساخت ذهنی می باشد. بنابراین چگونگی آموختن، ومحور بودن فرایند یادگیری از اهمیت زیادی برخوردار است. چون فراشناخت به عنوان رویکردی جدید به فرایند یادگیریتوجه خاص دارد، بنابراین می توان آن را جزء برنامه های آموزشی فرایند مدار به شمار آورد. فراشناخت به آگاهی انسان از نظامشناختی خود تاکید دارد. دراین مقاله که شیوهای کتابخانه ای دارد توجه به آموزش ها ی فراشناختی در روش ها ی نوینیاددهی یادگیری مدنظرقرار گرفته و شواهد پژوهشی مبنی بر اهمیت این موضوع آورده شده است .

کلیدواژه ها:

فراشناخت ، راهبردهای فراشناختی ، روش های نوین یاددهی یادگیری

نویسندگان

هانیه دانشمند

دانشجو، کارشناسی ارشد، رشته روان شناسی تربیتی، گروه روان شناسی، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه بیرجند

هادی پورشافعی

دانشیار و عضو هیات علمی ، دکترا ، رشته مدیریت آموزشی ،گروه علوم تربیتی، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی ، دانشگاه بیرجند

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :