علل تاخیر در ازدواج جوانان و راهکارهای مقابله با آن

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,693

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PSYCHOLOGY03_004

تاریخ نمایه سازی: 24 شهریور 1399

چکیده مقاله:

ازدواج یکی از مهمترین انتخاب های زندگی هر انسان است که پرداختن به آن به دور از عقلانیت و ا ندیشه نیست. در ا ین پژوهش به بررسی علل تاخیر در ازدواج و راهکارهای مقابله با آن پرداخته شده است. این پژوهش از بعد هدف کاربردی و از بعد روش، روش توصیفی- تحلیلی می باشد. بعضی از فواید و کارکردهای ازدواج را می توان کسب استقلال و عزت نفس، انس و آرامش، حفظ الفت، معصونیت از گناه، تولید مثل و سلامت و امنیت جامعه برشمرد. بنابراین دین اسلام ازدواج را به عنوان امری مثبت مورد نظر قرار داده و آن را در ردیف عبادات دیگر به شمار می آورد، بطوریکه آن را محبوب ترین و عزیزترین نهاد نزد خداوند اعلام می کند. امروزه تاخیر در ازدواج یکی از معضلات جوامع بشری است که سبب بروز کژکاری های اجتماعی و فردی مختلفی چون افزایش بی بندوباری های جنسی، افزایش اعتیاد، کاهش جمعیت، افسردگی و ... شده است. نتیجه گیری: تحقیقات نشان داده است با توجه به بالا رفتن میزان این معضل در بین جوانان امروزی راه حل های پیشنهاد می شود که عبارتند از تغییر تفکر و دیدگاه جوانان از مادی گرایی و سطحی نگری به سوی خدا و معنویت و دین باوری، ارزش دانستن تاهل، سخت نگرفتن ازدواج، مسئولیت پذیری، راهبردهای فرهنگی، گشترش فرهنگ حجاب، فرهنگ قناعت و ساده اندیشی، پاسداشت مفهوم خانواده، گسترش اعتقادات مذهبی خانواده، میزان تحمل شرایط اقتصادی زندگی.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

یاسین مزارزئی

دانشجوی کارشناسی روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد چابهار، سیستان و بلوچستان، ایران- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان،واحد چابهار، دانشگاه آزاد اسلامی، چابهار، ایران

پروین ریگی

دانشجوی کارشناسی روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد چابهار، سیستان و بلوچستان، ایران

ایران سهراب زهی

استاد گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد چابهار، سیستان و بلوچستان، ایران

معین الدین سعیدی

فوق لیسانس کشاورزی

نورالدین میر

فوق لیسانس روانشناسی بالینی