سال انتشار: ۱۳۸۴
محل انتشار: اولین همایش ملی حبوبات
کد COI مقاله: PULSES01_036
زبان مقاله: فارسی
حجم فایل: ۸۴.۶۴ کیلوبایت
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
متن کامل این مقاله منتشر نشده و درپایگاه سیویلیکا موجود نمی باشد.
منبع مقالات سیویلیکا دبیرخانه کنفرانسها و مجلات می باشد. برخی از دبیرخانه ها اقدام به انتشار اصل مقاله نمی نمایند. به منظور تکمیل بانک مقالات موجود، چکیده این مقالات در سایت درج می شوند ولی به دلیل عدم انتشار اصل مقاله، امکان ارائه آن وجود ندارد.
متن کامل (فول تکست) این مقاله منتشر نشده و یا در سایت موجود نیست و امکان خرید آن فراهم نمی باشد
مشخصات نویسندگان مقاله اثرات کاهش تنشخشکی با اعمال آبیاری تکمیلی نخود در شرایط دیم
پیام پزشکپور - محققین مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی لرستانمسعود رفیعی - محققین مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی لرستان
سید عطاءاله سیادت - استادیار دانشگاه شهید چمران اهواز
محمد شیخ حسینی - دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول
چکیده مقاله:
معمولاً امکان کاهش تنش خشکی در گیاهانی که در مناطق با بارندگی کم در شرایط دیم کاشته میشوند, وجود دارد. گیاهی چون نخود که سازگار با مناطق معتدل رطوبتی میباشد, در مناطق نیمه خشک به صورت دیم و گاهی با آبیاری نیز کشت میشود به منظور کشت این گیاه در این گونه مناطق, ضرورت دارد که ضمن استفاده از ارقام مناسب و متحمل به خشکی از تکنیکهای زراعی مناسب استفاده و از مقدار محدود آب موجود نیز استفاده بهینه گردد. بدیهی است که با اعمال حداقل یکبار آبیاری امکان کاهش تنش و به دنبال آن افزایش راندمان تولید محصول وجود دارد.هدف این تحقیق ارزیابی عملکرد چهار رقم نخود در شرایط دیم در سه سطح بدون آبیاری, یک بار آبیاری در زمان 50% گلدهی و یکبار آبیاری در زمان پر شدن غلافها, در طرح آزمایشی اسپیت پلات در قالب بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار میباشد. عامل اصلی شامل تیمارهای آبیاری در سه سطح و فاکتور فرعی شامل چهار ژنوتیپ نخود بود. نتایج آزمایش نشان داد که همبستگی بن عملکرد دانه با وزن صد دانه (** 0/506=r) , تعداد دانه در بوته (** 0/9=r) و تعداد غلاف در بوته (**0/895=r) معنیدار بود. در میان ژنوتیپها توده محل گریت با متوسط 848/339 در هکتار در تیمارهای مختلف آبیاری دارای بیشترین عملکرد و رقم هاشم با 164/17 کیلوگرم در هکتار دارای حداقل عملکرد بود. به طور کلی انجام یکبار آبیاری در مرحله پر شدن غلافها در توده محل گریت موجب 59/5 درصد افزایش عملکرد دانه نسبت به شاهد شد و بیشترین عملکرد دانه را تولید نمودکلیدواژهها:
نخود, دیم, آبیاری تکمیلی, تنش خشکی, عملکرد دانهکد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://www.civilica.com/Paper-PULSES01-PULSES01_036.html
کد COI مقاله: PULSES01_036
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:پزشکپور, پیام؛ مسعود رفیعی؛ سید عطاءاله سیادت و محمد شیخ حسینی، ۱۳۸۴، اثرات کاهش تنشخشکی با اعمال آبیاری تکمیلی نخود در شرایط دیم، اولین همایش ملی حبوبات، مشهد، دانشگاه فردوسی مشهد، https://www.civilica.com/Paper-PULSES01-PULSES01_036.html
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (پزشکپور, پیام؛ مسعود رفیعی؛ سید عطاءاله سیادت و محمد شیخ حسینی، ۱۳۸۴)
برای بار دوم به بعد: (پزشکپور؛ رفیعی؛ سیادت و شیخ حسینی، ۱۳۸۴)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :کدام مقالات به این منبع استناد نموده اند
- بررسی صفات مورفولوژیک نخود واریته ILC482 تحت تاثیر مقادیرکود نیتروژن استارتر و سطوح مختلف آبیاری (۱۳۹۱)
- نقش آبیاری تکمیلی در کاهش تنش خشکی و پایداری تولید در گندم دیم(مطالعه موردی: منطقه کردستان) (۱۳۸۸)
- اثر آبیاری تکمیلی بر عملکرد ، اجزاء عملکرد و پروتئین دانه سه رقم نخود دیم در شرایط آب و هوایی استان ایلام (۱۳۹۰)
بر اساس سیستم تحلیلی استنادات مقالات، تاکنون برای نگارش ۳ مقاله استفاده شده است.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:کشاورزی > تنش خشکی اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- زعفران درمناسک گذر
- تعیین میزان تأثیرگذاری عناصر هواشناسی بر شاخص خشکسالی SPI ا 9 و 12 ماهه (مطالعه موردی: شهر یزد)
- تحلیل روند تغییرات بارندگی در حوضه دریاچه ارومیه با روش من کندال
- تأثیر ارتباط همزیستی پنج گونه میکوریزداخلی Glomus spp در شاخصهای رشدی گیاه سیب زمینی Solanum tuberosum
- مقایسه برخی از علف های هرز مزارع گندم در پاسخ به آلودگی کادمیم خاک
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
شبکه تبلیغات علمی کشور
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.