طواری اجرای احکام مدنی

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,724

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RAZICONF01_194

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

طواری جمع طاریه و به معنای به ناگاه روی داده و به ناگاه در آمده است. این اصطلاح در مبحث مقررات آئین دادرسی مدنی و با ترکیب «طواری دادرسی» دارای معنای تخصصی مشخصی است. منظور از طواری دادرسی رویدادهایی است که در برخلاف جریان عادی دادرسی عارض می شود و دادگاه لازم است حسب مورد نسبت به آن اقدام مقتضی به عمل آورد. از جمله طواری دادرسی، دعاوی طاری است. این دعاوی که شامل دعوای متقابل، دعوای اضافی، دعوای ورود و جلب ثالث است، ممکن است، در هر دعوایی بر خلاف جریان طبیعی دادرسی اقامه گردد. حجر یا فوت یکی از اصحاب دعوا و ایرادات از دیگر طواری دادرسی هستند. در این نوشتار غرض پرداختن به طواری دادرسی که مقوله ای مفصل است نمی باشد. بلکه این مقدمه فتح بابی بود برای تشریح عنوان مقال ه. اصطلاح طواری اجرای احکام مدنی کمتر رائج بوده و شاید به ندرت از آن استفاده شده است. با وجود این بی مسمی نیست اگر آن را برای تسمیه وقایع و اموری که ممکن است در جریان اجرای حکم دادگاه روی دهد استعم ال نمائی م. در روند اجرای احکام ممکن است وقایعی به مانند طواری دادرسی اتفاق افتد که دادگاه مجری حکم نمی تواند، بدون توجه به آن روند اجرای حکم را تعقیب نماید. عارض شدن هر یک از طواری اجرای احکام مدنی اقدام قضایی مناسبی را از سوی دادگاه مجری حکم می طلبد. در این نوشتار هر یک از طواری مورد اشاره و تصمیم یا قدامی که در پی آن ضروری است مورد بررسی قرار می گیرد.

نویسندگان

علی عباس حیاتی

عضو هیات علمی گروه الهیات دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه رازی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • باختر، س. ا. و رئیسی _ م.1389. بایسته های اجرای ...
  • بهرامی، ب.1388. اجرای احکام مدنی :چ چهارم، موسسه فرهنگی نگاه ...
  • جعفری لنگرودی، م. ج.1375 .دانشنامه حقوقی، انتشارات گنج دانش _ ...
  • حیاتی، ع. ع.1390. اجرای احکام مدنی در نظم حقوقی کنونی، ...
  • شمس، ع.1388. آیین دادرسی مدنی، نشر دراک.ج3ص20. ...
  • - مهاجری، ع.1388. شرح جاومع قانون اجرای احکام مدنی، انتشارات ...
  • نمایش کامل مراجع