اثر سمی آرسنیک بر پارامتر های جوانه زنی، رشد و فتوسنتزی گیاهان Isatiscapadocica و DescurainiaSophia

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 451

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RAZICONF01_268

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

در این مطالعه، اثر سمی آرسنیک بر پارامترهای جوانه زنی و رشد گیاه Isatiscapadocica و گیاه خاکشیر (DescurainiaSophai) از همان خانواده در آزمایشگاه فیزیولوژی گیاهی دانشگاه رازی در سال 1390 مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور جهت تست جوانه زنی تیمارهای مختلف آرسنیک در محدوده ی 0(کنترل) تا 1400 میکرومولار در سه تکرار بر بذرهای گیاه I.capadocica که از منطقه ی آلوده به آرسنیک جمع آوری شده و گیاه خاکشیر در داخل پتری دیش های استریل اثر داده شده و پارامترهای جوانه زنی بطور مجزا اندازه گیری شد. و درکشت هیدروپونیک اثر غلظت های مختلف آرسنیکروی بیومس ریشه وساقه و محتوای کلروفیل گیاه Isatiscappadocica و گیاه خاکشیر (Descurainia Sophia) بررسی شد.تیمارهای 5 تا 50 میکرومولار آرسنیک اثر معنی داری بر پارامترهای جوانه زنی گیاه Isatiscapadoci ندارند. درحالیکه در گیاه خاکشیر کاهش 60 درصدی پارامترهای جوانه زنی در تیمار 25 میکرومولار آرسنیک مشاهده شد، تیمار 100 میکرومولار آرسنیک باعث توقفکامل جوانه زنی گیاه خاکشیر شد. در بیشترین سطح تیمار ( 1400 میکرومولار) درصد جوانه زنی بذرهای گیاه I.capadocica و گیاه خاکشیر نسبت به کنترل به ترتیب 27/5 و 5/5 درصد بود.افزایش غلظت آرسنیک اثر معنی داری بر روی بیومس و محتوای کلروفیل گیاه I.cappadocica ندارد در حالی که در گیاه خاکشیر کاهش 63 درصدی بیومس بخش هوایی در تیمار 400 میکرومولار مشاهده شد. بنابراین گیاه I.cappadocica یک گیاه بیش انباشگر آرسنیک است که به دلیل تغییرات ژنتیکی در یک یا چند ژن مقاومت بیشتری در برابر غلظت های خیلی زیاد آرسنیک دارد.

نویسندگان

لیلا شایسته

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی گیاهی گروه زیست شناسی دانشگاه رازی

ناصر کریمی

عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه رازی کرمانشاه

حمیدرضا قاسمپور

عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه رازی کرمانشاه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _) C arbonel I-Barrachina A.A, Burlo F, Mataix J. 1998 ...
  • Miteva E Merak, chiyska M. 2002. Response of chloroplasts and ...
  • نمایش کامل مراجع