بررسی رابطه ی بین سبک های مدیریت تعارض و رضایت شغلی کارکنان در دانشگاه رازی کرمانشاه

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,271

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RAZICONF01_307

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

امروزه نیروی انسانی به عنوان اصلیترین دارایی و پیچیده ترین عنصر سازمانها مطرح است. وجود رضایت شغلی در بین کارکنان و همکاری و همدلی بین آنها از جمله مهمترین عوامل اساسی برای موفقیت در همه سازمان ها است . مدیریت تعارض یکی از عوامل تأثیرگذار بر رضایت شغلی کارکنان است. چگونگی برخورد با تعارض در سازمان بر رضایت شغلی و در نتیجه بر عملکرد کارکنان تأثیر بسزایی دارد. هدف از این پژوهش بررسی رابطه ی بین سبک های مدیریت تعارض با رضایت شغلی از کارکنان دیدگاه دانشگاه رازی کرمانشاه میباشد.در این پژوهش از روش توصیفی- تحلیلی مقطعی و برای گردآوری اطلاعات از دو پرسشنامه رضایت شغلی و مدیریت تعارض استفاد شده است. برای تعیین روایی پرسشنامه ها از روش تحلیل محتوا استفاده شده است و پایایی پرسشنامه ها نیز از طریق دو نیمه کردن و تعیین ضریب همبستگی بین آنها مورد بررسی قرار گرفته است که مقدار آن، برای پرسشنامه رضایت شغلی به میزان 0/865 و برای پرسشنامه سبکهای مدیریت تعارض 0/855 میباشد. جامعه آماری این پژوهش کارکنان دانشگاه رازی کرمانشاه می باشد که از بین آنها تعداد 100 نفر از طریق نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه آماری پژوهش انتخاب شدند. فرضیه ها با استفاده از ضریب همبستگی اسپیرمن مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج بدست آمده نشان داد که بین سبکهای مختلف مدیریت تعارض شامل همکاری، گذشت، مصالحه و اجتناب با میزان رضایت شغلی کارکنان در دانشگاه رازی کرمانشاه رابطه معنیداری وجود دارد. بکارگیری سبک های همکاری، گذشت و مصالحه باعث افزایش میزان رضایت شغلی کارکنان میگردد و بکارگیری سبک اجتناب باعث کاهش میزان رضایت شغلی کارکنان میگردد . بین سبک رقابت و رضایت شغلی رابطه معنی داری وجود ندارد. بنابراین فرضیه های اول، دوم، سوم و چهارم تأیید و فرضیه پنجم رد شد.

نویسندگان

کیومرث سهیلی

دانشیار گروه اقتصاد دانشگاه رازی

ستار صیادزاده

کارشناس ارشد مدیریت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • رابینز، ا. 1380. مبانی‌رفتارسازمانی. ترجمه علی پارسائیان و محمد اعرابی. ...
  • سیدعامری، م. 1388. تبیین رابطه سبک‌های مدیریت تعارض (بین‌فردی) با ...
  • شکری، خ. 1386. بررسی رابطه بین سبک مدیریت تعارض مدیران ...
  • قربانی، م. 1379. مدیریت تعارض و اثربخشی سازمان‌ها. انتشارات پژوهش ...
  • Bondesion, M. J. 1992. Conflict Management at school: an Unavoidabe ...
  • Hensel, P. R. and et al. 2006. Conflict Management of ...
  • Kenneth, T. 1976. Conflict and Conflict Management. In M. D. ...
  • نمایش کامل مراجع