نقش مدیران فنی بر شاخص کارآیی واحدهای پرورش مرغ گوشتی در استان لرستان

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,647

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCANR03_011

تاریخ نمایه سازی: 7 تیر 1388

چکیده مقاله:

منظور بررسی نقش مدیران فنی بر شاخص کارآیی درواحدهای پرورش مرغ گوشتی دارای مدیر فنی در استان لرستان تعداد 108 واحد پرورش مرغ گوشتی دارای مدیر فنی وبدون مدیر فنی با ظرفیت های متفاوت بیش از ده هزار قطعه از بین واحدهای پرورش مرغ گوشتی در استان به روش نمونه گیری طبقه بندی شده انتخاب شدندو اطلاعات سه دوره جوجه ریزی درسال 1386 از لحاظ عوامل موثر بر شاحص کارآیی از جمله درصد ماندگاری، میانگین وزن سرانه گله، ضریب تبدیل غذایی ومیانگین طول دوره پرورش مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار 9.1 SPSS و آزمون t مورد تجزیه وتحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج به دست آمده در این تحقیق نشان داد میانگین تلفات، وزن سراته ضریب تبدیل غذایی و طول دوره پرورش درواحد های دارای مدیر فنی و فاقد مدیر فنی به ترتیب 0.69±5.47 و 0.66±8.53 درصد ،0.38±2.5 و 0.16±2.43 کیلوگرم، 2.09±0.47 و 0.36±57.36 و 2.2±53.13 و 2.86±55.84 روز بود. تفاوت مشاهده شده بین دو گروه مورد بررسی از لحاظ آمارهای مورد بررسی معنی داربود (P<0.01) پس از محاسبه شاخص کارآیی برای دو گروه مورد بررسی در مجموع متوسط شاخص کارآیی برای واحد های دارای مدیر فنی و فاقد مدیر فنی به ترتیب 5.005±169.473 و 8.935±214.209 بود. با توجه به اینکه چنانچه شاخص کارآیی بیش از 200 باشد نشان دهنده کارآیی مناسب است واز اگرکمتر از این مقدار باشد نشان دهنده کارآیی پایین واحد تولیدی است.نتایج این بررسی نشان داد که شاخص کار آییدر واحد های فاقد مدیر فنی پایین تر از اندیکس تعریف شده برای این آماره است. لذا نتایج این بررسی نشان داد در مجموع مدیریت پرورش،عملکرد تولیدی و شاخص کارآیی تولید در واحدهای دارای مدیرفنی بهتر است . وحضور کارشناس فنی درواحدهای مرغداری صنعتی به شرط برخورداری از علم و تجربه کافی در افزایش شاخص کارآیی موثراست.

نویسندگان

کریم قربانی

عضو هیات علمی و کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی لرستان

فیروز دریکوندی

عضو هیات علمی و کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی لرستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بیکی‌بندرآبادی، مرتضی، س. م. هاشمی، ص. رحیمی سوره. 1383. ارزیابی ...
  • زمانی، فرشاد، مرتضی کرمی، عزت‌اله فتحی و مجتبی مظاهری تهرانی، ...
  • صحرائی، حمیدرضا، بهروز فلاحیان و اکبر یعقوبفر (1383). بررسی وضعیت ...
  • Aho, P.W. 2002. Introduction to the US chicken meat in ...
  • Chapman. H.D. 2003. Imporvement in the performance of commerical Broilers ...
  • Soliman, I. 2002. Economic problems of poultry production in Egypt. ...
  • نمایش کامل مراجع