اثر کاربرد تلفیقی کودها بر تولید و کارایی استفاده از نیتروژن در ذرت علوفه ای

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 607

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCANR06_337

تاریخ نمایه سازی: 9 تیر 1393

چکیده مقاله:

در این تحقیق اثر کاربرد تلفیقی کودها بر کارایی استفاده نیتروژن و تولید ذرت علوفهای (سینگل کراس 704 )بررسیشد.آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه پژوهشی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلاندر سال 1390 انجام شد. تیمارها شامل شاهد (بدون کود شیمیایی، بدون کودامی و بدون کود زیستی)، 100 % کود شیمیایی، 100٪ کود دامی، 100٪ کود زیستی (pseudomonas fluorescens+ azospririllum brasilenes) 50٪ کود شیمیایی + کود زیستی، 75٪ کود شیمیایی + کود زیستی 50٪ کود شیمیایی + 50٪ کود دامی، 25٪ کود دامی +25٪ کود شیمایی + کود زیستی، 75٪ کود دامی، کود زیستی، 50٪ کود دامی + کود زیستی بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تاثیر تیمارها بر عملکرد علوفه تر، علوفه خشک و کارایی استفاده از نیتروژن معنی دار شد. بیشترین عملکرد علوفه تر، عملکرد خشک و عملکرد پروتئین به ترتیب معادل 67708، 19253، 1416/2کیلوگرم در هکتار از تیمار کود شیمیایی خالص حاصل گردید و بین تیمار کود شیمیایی خالص و تیمارهای تلفیقی 50 % کود شیمیایی+ 50 % کود دامی و 75 % کود شیمیایی+زیستی تفاوت معنیداری وجود نداشت. کارایی استفاده از نیتروژن با افزایش مقادیر کود شیمیایی کاهش یافت به طوریکه بیشترین مقدار این شاخص از تیمار کود زیستی خالص حاصل گردید. نتایح این تحقیق نشان داد که در شرایط مقادیر متفاوت کودی، جهت افزایش کارایی مصرف نهادهها و کاهش هزینهها، تناسب میان مصرف نیتروژن و عملکرد امری ضروری است و میتوان با کاهش مصرف کود های شیمیایی و کاربرد تلفیقی آن با کودهای دامی و زیستی، بدون کاهش چشمگیری در عملکرد، کارایی استفاده از نیتروژن رادر حد مطلوب حفظ نمود.

کلیدواژه ها:

ذرت علوفه ای ، کود زیستی ، کود دامی ، کارایی استفاده از نیتروژن

نویسندگان

زکیه ابراهیم قوچی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه گیلان

غلامرضا محسن آبادی

اعضای هئیت علمی دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

سیدمحمدرضا احتشامی

اعضای هئیت علمی دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

اکبر فرقانی

اعضای هئیت علمی دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Shata, S.M., A. Mahmoud and S. Siam. 2007. Improving calcareous ...
  • Moll, R.H., Kamprath, E.J., and Jackson, W.A. 1982. Analysis and ...
  • Fischer, R.A., Howe, G.N., and Ibrahim, Z. 1993. Irrigated spring ...
  • Fowler, B.D., Brydon, J., and Baker, R.J. 1989. Nitrogen fertilization ...
  • نمایش کامل مراجع