بررسی روابط بین پارامترهای جوی و دبی ورودی به مخزن سد درودزن با استفاده از روش رگرسیون و شبکه عصبی مصنوعی

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 449

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCASFT03_013

تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393

چکیده مقاله:

تغییر اقلیم می تواند اثراتی بر روی منابع آبی به ویژه ذخایر موجود در سد ها و رودخانه ها داشته باشد. به منظور بررسی تاثیر عوامل جوی بر دبی ورودی به مخزن سد درودزن در استان فارس در مقیاس ماهانه و سالیانه، در ابتدا با استفاده از نرم افزار Minitab14رابطه ای میان عوامل جوی و دبی ورودی به مخزن سد درودزن بصورت تک متغیره و چند متغیره برقرار شد وموثرترین عامل جوی با استفاده از مقادیرPvalue و R2 برای هر ماه و در مقیاس سالانه تعیین گردید. در ماه های دارای بارش تاثیر پارامتر بارش بر دبی ورودی به مخزن سد نسبت به متغیر دما معنی دار تر بوده و در ماه هایی که بارندگی وجود ندارد، تاثیر پارامتر دما قابل توجه تر است. در اکثر موارد پارامتر دما تاثیر بیشتری بر دبی اوج سالانه دارد. در مقیاس سالانه نیز تاثیر حداکثر بارش سالانه و مجموع بارش سالانه بر دبی اوج سالانه و مجموع دبی سالانه تاثیر مثبت و معنا دار می باشد. در عین حال تاثیردمای حداکثر سالانه نیز با مجموع دبی سالانه همبستگی منفی و معنا دار داشته است. همچنین روابط بین پارامتر های جوی وآورد ورودی به مخزن سد با استفاده از روش شبکه عصبی بررسی گردید و مشخص شد هر چه تعداد پارامتر های جوی که بعنوان ورودی مورد استفاده قرار می گیرند بیشتر باشد میزان خطا کمتر و ضریب همبستگی بالاتر می رود. و با توجه به پایین تر بودن مقادیرRMSEو درصد خطاe%)و بالاتر بودن ضریب همبستگیR2 روش شبکه عصبی نتایج بهتری را نسبت به روش رگرسیون ارائه می کند

کلیدواژه ها:

سد درودزن ، رگرسیون و شبکه عصبی

نویسندگان

محمد افلاطونی

دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

مریم پورعلی تنگستانی

کارشناس ارشد مهندسی منابع آب

علی ضامن راحمی

کارشناس ارشد مرتع و آبخیزداری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • صفوی، ح، 1388.هیدرولوژی مهندسی، انتشارات ارکان دانش، ویرایش دوم. ...
  • کردوانی، پ، 1357 نابع و مساتل آب در ایران د ...
  • محمدی، ‌م: و محمودیان، م، 1385. پیش بینی آورد متوسط ...
  • نصری، ش، 1388. بررسی کارائی شبکه عصبی در شبیه سازی ...
  • Danh, N. T., H. N. Phien and A. D. Gupta4 ...
  • نمایش کامل مراجع