اثر تغییر کاربری اراضی شالیزاری تحت کشت برنج به باغ مرکبات بر برخی از خصوصیات شیمیایی خاک (مطالعه موردی: قائمشهر

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 577

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCASFT03_400

تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393

چکیده مقاله:

تغییر کاربری اراضی یکی از دخالت های مهم بشر در اکوسیستم است که تأثیر زیادی بر ویژگی های شیمیایی خاک دارد.این پژوهش به منظور بررسی اثر تغییرکاربری اراضی شالیزاری تحت کشت برنج به باغ مرکبات بر برخی از خصوصیاتشیمیایی خاک در منطقه ای واقع در جنوب شرقی شهرستان قائمشهر در استان مازندران صورت گرفته است. بدین منظور از سه کاربری اراضی شالیزار و باغ مرکبات 8 و 25 ساله در 3 تکرار از سه عمق 1-0و20-35و55-40 سانتی متری به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی نمونه برداری خاک انجام شد. نتایج نشان داد که بیشترین میزان کربن آلی خاک با3/58 درصد و در عمق 1-0 سانتی متردر شالیزار مشاهده شد که با افزایش عمق میزان آن کاهش پیدا کرد بیشترین مقدار فسفر قابل جذب خاک با میزان 33/15 میلی گرم در کیلوگرم خاک درتیمار مرکبات 8 ساله و کمترین مقدار فسفر در تیمار شالیزار با میزان 7/53 میلی گرم در کیلوگرم خاک مشاهده شد که نسبت به مرکبات 8 ساله کاهش77/28% نشان داد. همچنین خاک اراضی شالیزاری دارای بیشترین میزانECو باغ مرکبات 25 ساله بیشترین مقدار pH را دارا می باشد.

نویسندگان

سمانه یوسفی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم خاک دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مهدی قاجارسپانلو

استادیار گروه علوم خاک دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

سروش سالک گیلانی

مربی گروه علوم خاک دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :