ارزیابی مقایسه رفتار لرزه ای مهاربندهای برون محور با پیوند قائم و زانویی در مقاوم سازی ساختمان های بتن مسلح با سیستم قاب خمشی متوسط

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 628

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCEAUD01_255

تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395

چکیده مقاله:

با توجه به اینکه برخی از ساختمان های بتن مسلح موجود مقاومت مناسبی در برابر بارهای لرزه ای ندارند، لازم است روشی مناسب و اقتصادی جهت مقاوم سازی این ساختمان ها به کار رود. یکی از روش های مناسب در این راستا استفاده از مهار بند خارج از مرکز فولادی (EBF) می باشد. هدف این مقاله ارزیابی عملکرد لرزه ای و تعیین ضریب رفتار ساختمان های بتن مسلح بهسازی شده توسط مهارت های خارج از مرکز با پیوند تک و پیوندزانویی می باشد.در روند ارزیابی سازمان های مدل شده، ویرایش های مختلف استاندارد 2800 مورد بررسی قرار گرفته اند. بدین منظور ساختمان های 4 و 8 و 12 طبقه بتن مسلح قاب خمشی موجود با شکل پذیری متوسط که برای بارهای لرزه ای طبق استاندارد 2800 ویرایش دوم طراحی گردیده اند، مدل سازی شدند.به منظور ارزیابی ساختمان تحت بارهای لرزه اصلاح شده، مدل ها بر اساس استاندارد 2800 ویرایش های سوم مجدداً بارگذاری لرزه ای گردیدن. تحلیل مجدد بیانگر آن بود که نسبت تنش ها در اکثر ستون ها از یک تجاوز کرده است. لذا ساختمان های مورد بررسی توسط مهار بندهای خارج از مرکز با تیرهای پیوند قائم تک و پیوند زانوی مقاوم سازی شدند عملکرد لرزه ای آنها با روش تحت تحلیل استاتیکی غیرخطی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان می دهند استفاده از سیستم مهار بند زانو این در مقایسه با مهار کند با پیوند قائم نتایج نشان می دهند استفاده از سیستم مهار بند زانویی در مقایسه با مهار بند با پیوند قائم نقش موثری در افزایش سختی و کنترل تغییر مکان ها دارند ولی شکل پذیری را یشدت کاهش می دهند .به طوری که در ساختمان 12 طبقه استفاده از سیستم در مقایسه با مهاربند با پیوند قائم باعث 11 درصد کاهش در تغییر مکان ها شده است.

کلیدواژه ها:

ارزیابی عملکرد لرزه ای ، مقاوم سازی ، مهاربند خارج از مرکز ، تیر پیوند تک و پیوند زانویی

نویسندگان

فرزاد ثقفی

کارشناس ارشد مهندسی عمران گرایش سازه،دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا...آملی،آمل،ایران

علی سید کاظمی

بورسیه دکتری و عضو هیات علمی تمام وقت،گروه مهندسی عمران،دانشگاه عمران،دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا...آملی،آمل،ایران

مرتضی حسینعلی بیکی

استادیار،دانشکده مهندسی عمران،دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل،بابل،ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :