پایش و پیشبینی تغییر شکل سه بعدی سازههای مهندسی بزرگ با استفاده از تلفیق تصاویرراداری و مشاهدات ژئودتیکی مورد مطالعاتی پل کابلی در شهر تبریز

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 612

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCEAUD02_088

تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1395

چکیده مقاله:

با افزایش تعداد سازههای مهندسی بزرگ در شهرها، متخصصین همواره درصدد دستیابی به راه حل مناسبی برای پایش این سازهها میباشند تا بتوانند از آسیبهای ناشی از تخریب این سازهها که اغلب خسارات جبرانناپذیری درپی دارد،جلوگیری نمایند. با پیشبینی صحیح تغییر شکل سازه در آینده میتوان از این خطرات جلوگیری نمود. در صورتیکه میزان جابجایی پیشبینی شده در سالهای آینده فراتر از حد مجاز درنظر گرفته شده برای سازه مورد نظر باشد، میبایست اقدامات لازم قبل از وقوع خطر صورت گیرد و در صورتیکه جابجایی پیشبینی شده در حد مجاز باشد، میتوان با پایش سازه با استفاده از روشذکر شده در این مقاله، جابجاییهای سه بعدی غیر طبیعی را با مقایسه نتایج با مدل پیشبینی کشف نموده تا اقدامات لازم برای کنترل خطر به عمل آید. از آنجایی که پایش تمامی سازههای یک شهر با استفاده ازروشهای سنتی بسیار دشوار و پرهزینه است، تصاویر راداری به دلیل قدرت تفکیک مکانی، دید وسیع و دقت بالا به عنوان یک ابزار مناسب برای این منظور مطرح گردیدهاند. در این مقاله با استفاده از تلفیق تصاویر راداری و مشاهدات ایستگاههایGPS مربوط به شهر تبریز و به محاسبه میدان جابجایی سه بعدی پل کابلی شهر تبریز پرداختیم و با استفاده از شبکه عصبی تغییر شکل سه بعدی این سازه را در دو نقطه در سمت چپ و راست سازه تا سال 0202 پیشبینی نمودیم. ضریب همبستگی بین مدل پیشبینی و نتایج بدست آمده از روش تلفیق برای نقطه اول در جهت شرقی و شمالی و ارتفاعی بهترتیب 0/59-0/71-0/64 و همچنین برای نقطه دوم به ترتیب برابر با 0/63-0/76-0/61 بدست آمد. نتایج بدست آمده نمایانگر همبستگی بالای مدل پیشبینی شده با نتایج بدست آمده از روش تلفیق بود.

نویسندگان

سعید حاجی آقاجانی

کارشناس ارشد ژئودزی دانشکده مهندسی عمران و نقشهبرداری دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

بهزاد وثوقی

دانشیار دانشکده مهندسی عمران و نقشهبرداری دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

مهدی طاهری نژاد

کارشناس ارشد ژئودزی دانشکده مهندسی عمران و نقشهبرداری دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Alba, _ Fregonese, 1., Prandi, f., Scaioni, m., & Valgoi, ...
  • Wang, t., Perissin, d., Rocca, f., & Liao, m. S. ...
  • Tomas, r., Cano, m., Garcia-Barba, j., Vicente, f., Herrera, g., ...
  • Hooper, _ 2008. A multi-temporal InSAR method incorporating both persistent ...
  • Zebker, H.A., Rosen, P.A., Hensley, S., 1997. Atmospheric effects in ...
  • Teza, G., Pesci, A., and Galgaro., A, 2008. Grid_strain and ...
  • Lundgren, P and Stramondo, S., 2002. Slip Distribution of the ...
  • Zell A, Mamier G, Vogt M, Mache N, Huc bner ...
  • نمایش کامل مراجع