شناسایی تاخیرات و دوباره کاریها در پروژه های بلند مرتبه سازی ساختمانها با استفاده از فرآیندمدیریت دانش به منظور تعدیل آنها

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 926

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCEAUD02_754

تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1395

چکیده مقاله:

هنگامیکه پروژه ای انجام می شود، افراد درگیر در آن تجارب بسیار گرانبهایی کسب می کنند که این دانسته ها و تجربیات باید مستند و در همان پروژه و یا پروژه های آتی مورد استفاده قرار گیرند. لزوم مستندسازی و نگهداری این دانش با ذکراین نکته روشن تر می شود که مهندسان و خبرگان پس از اتمام کار پروژه، ممکن است سازمان پروژه را ترک کنند و دانش شان را با خود ببرند. از منظر مدیریت دانش، دانستن چگونگی ها و تجربیات، بسیار ارزشمند است زیرا جمع آوری آنها نه تنها به منابع انسانی وابسته است، بلکه مستلزم صرف زمان و هزینه زیادی نیز می باشد. اگر این دانش و تجربیاتمستند شده، به اشتراک گذاشته شود و مورد استفاده دوباره قرار گیرد موجب بهبود فرایند اجرای پروژه ها، کاهش زمان و هزینه آنها می شود و همچنین میتواند از بروز مشکلات مشابه جلوگیری کند و در صورت بروز مشکل می توان با زمان و هزینه کمتر، برای آنها راه حل پیدا کرد. برای تحقق این امر نیاز به توسعه مدیریت دانش در پروژه ها می باشد. بحث تاخیر در پروژه های کشور از دیرباز وجود داشته و تاکنون نیز حل نشده است. شناخت دلایل واقعی دیرکرد پروژه ها، اولین گام برای حل این مشکل می باشد. در مرحله بعد باید تجارب و درس های آموخته شده از این تاخیرات و حل مشکلات پروژهرا جهت استفاده دوباره در پروژه های بعدی حفظ و نگهداری کرد تا از دوباره کاری ها و سعی و خطا پرهیز شود. بدین منظور در این پژوهش از مدیریت دانش که یک پدیده جدید و یک مدل تجاری میان رشته ای است استفاده شده است. در این تحقیق به بررسی رابطه عوامل اثر گذار عملکرد پروژه برج ونک بر اساس میزان تاخیرات و دوباره کاری ها پرداخته شد همچنین اثر مدیریت دانش بر میزان تاخیرات موجود در پروژه ها مورد بررسی قرار گرفت. برای بررسی نوع رابطه ها و بررسی فرضیه ها در این تحقیق از رویکرد تجزیه و تحلیل معادلات ساختاری استفاده شد. جهت شناسایی تاخیرات،پرسشنامه ای شامل 42 گویه تهیه شد و سپس بین 011 نفر از پیمانکاران، مشاوران و کارفرمایان و افراد شاغل در پروژه توزیع و نتایجی به دست آمد. سپس نتایج حاصل در نرم افزار SPSS آنالیز و جهت پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ و نرم افزار لیزرل استفاده شده است.

نویسندگان

احمد باوی

گروه عمران، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران

مهدی مهدوی عادلی

گروه عمران، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :