کاربرد های بیوتکنولوژی در صنایع غذایی

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,138

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCFBIO01_076

تاریخ نمایه سازی: 26 تیر 1390

چکیده مقاله:

مطالعات صورت گرفته نشان داده است که جمعیت جهان تا اواسط قرن حاضر، دو برابر خواهد شد و این در حالی است که اکنون نیمی از کودکان جهان از غذای کافی محروم هستند. همچنین فشار از طرف مصرف کنندگان، خصوصاً در کشورهای صنعتی، باعث شده است که تولید محصولات غذایی بطرف استفاده از مواد افزودنی طبیعی و بکارگیری روش های فرآوری نزدیکتر به رو شهای طبیعی، جهت پیدا کند. نکات، به همراه سایر مزایایی که وجود داشت هاند، روش های بیوتکنولوژی در صنایع غذایی را گسترش داده اند. با توجه به گسترش صنایع غذایی در کشور ما، آشنایی مختصر با کاربردهای بیوتکنولوژی در صنایع غذایی مفید به نظر می رسد. بیوتکنولوژی را به این صورت می توان تعریف کرد: استفاده از سلولهای زنده یا قسمتی از آنها، به منظور تولید یا اصلاح محصولات غذایی یا مواد افزودنی به غذا، از یک دیدگاه دیگر می توان کاربرد بیوتکنولوژی در صنایع غذایی را به دو بخش کاربرد بیوتکنولوژی سنتی و کاربرد بیوتکنولوژی مدرن تقسیم کرد :درکاربرد بیوتکنولوژی سنتی در صنایع غذایی، از فناوری تخمیری (ریزساوارزه ها یا میکروارگانیزم ها) جهت تغییر مواد خام غذایی به محصولات غذایی تخمیری شامل پنیر، ماست، خمیر نان و غیره استفاده می گردد استفاده از ریزسازوار هها و آنزیمها در این فرآیندها باعث ایجاد تغییرات در طعم، عطر و بافت مواد خام غذایی یا افزایش قابلیت نگهداری آنها می گردد .در بکارگیری بیوتکنولوژی نوین در صنایع غذایی، از ژنتیک مولکولی و آنزیم شناسی کاربردی بهمراه فناوری تخمیری، جهت بهبود خواص مواد افزودنی غذایی استفاده م یگردد. در این تحقیق سعی شده بعضی از کاربرد های مهم بیوتکنولوژی در صنایع غذایی معرفی و توضیح داده شود.

کلیدواژه ها:

بیو تکنولوژی – صنایع غذایی – بیو تکنولوژی سنتی – بیوتکنولوژی مدرن

نویسندگان

مهران فلک ناز

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه ایلام

علی اشرف مهرابی

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه ایلام

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بنکدارپور، بابک، 1381، جزوه آموزشی، "میکروبیولوژی صنعتی و فرایندهای تخمیری"، ...
  • مهندس ولی ... بابایی پور، 1380، "بیوتکنولوژی و صنعت، " ...
  • (Anonymous. 2001. Marine Biotechnology: A European Strategy for Marine Biotechnology ...
  • (Committee _ Marine Biotechnology. 2003. Marine Biotechnology In The Twenty-First ...
  • (Colgan, Charles S., Colin. Baker, Edmund S .Muskie. 2000. Prospects ...
  • نمایش کامل مراجع