بزرسی اثز تاریخ کاشت و فصل کشت بز میزان عناصز و روغن بذور سیاهدانه اصفهان و هند

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,616

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_016

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

دانستن مناسب ترین زمان کاشت برای هر منطقه و چگونگی تأثیر عوامل محیطی بر رشد و مواد مؤثره گیاهان دارویی می تواند در ارتقاء کمی و کیفی محصول اجتناب ناپذیر باشد. سیاهدانه . Nigella sativa L یکی از انواع گیاهان دارویی است که به طور طبیعی در نقاط مختلف ایران به عمل می آید. در ایران این گیاه به ویژه در اراک و اصفهان به فراوانی می روید. دانه های سیاهدانه در طب سنتی ایران از قدیم الایام استفاده می شده است. جهت برری اثر تاریخ کاشت و فصل کشت بر خصوصیات کیفی گیاه دارویی سیاهدانه (توده اصفهان و هند)، در چهار تاریخ کاشت 88/8/25، 88/9/25، 88/12/15 و 89/1/15، آزمایشی مزرعه ای در اصفهان انجام گرفت. صفات کیفی مورد تحقیق در این آزمایش نیز عبارت بودند از: درصد روغن دانه، عملکرد روغن، عناصر در دانه (سدیم، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر، آهن، مس، روی و منگنز)، درصد خاکستر دانه، درصد ماده خشک دانه. نتایج تجزیه آماری داده ها نشان داد اثر توده، تاریخ کاشت و اثر متقابل آنها تأثیر معنی داری بر اکثر صفات کیفی سیاهدانه داشت. توده اصفهان بدلیل سازگاری با شرایط آب و ه وایی منطقه، توانست از بهترین درصد روغن در تاریخ کاشت 88/8/25 نسبت به توده هندی برخوردار باشد. همچنین بیشترین میزان درصد ماده خشک، سدیم، کلسیم، روی و منگنز در سیاهدانه توده اصفهان، بیشترین درصد خاکستر دانه، میزان پتاسیم، فسفر، مس، منیزیم و آهن در سیاهدانه توده هند ملاحظه شد.

نویسندگان

آزاده واثقی

کارشناسی ارشد باغبانی- گیاهان دارویی، مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی (مرکز آموزش جهاد کشاورزی استان اصفهان)

سعید دوازده امامی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان

احمد قنبری

دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - خواجه پور، م. 1380. اصول و مبانی زراعت. انتشارات ...
  • - دوازده امامی، س. و مجنون حسینی، ن. 1387. زراعت ...
  • - Abd aziz, M. 2006. Extraction of Nigella sativa using ...
  • _ Ramadan, M.F and Morsel, J.T. 2003. Phospholipid composition of ...
  • /137 a 1002 b 0)9706 b 1/086 a ...
  • نمایش کامل مراجع