تعیین مقدار اسیدهای چرب در گونه های گل گاوزبان

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 487

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_156

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

تاکنون روغن حاصل از دانه های تعداد زیادی از گونه های مختلف .Echium L بررسی شده است. در تمام آنها به حضور اسید گاما-لینولنیک اشاره شده است. به عنوان مصال مقدار اسید گاما- لینولنیک در گونه های Echium L به حدود تقریبی 12 درصد می رسد که با نمونه های اروپایی مطابقت دارد( Guil (Guerrero et al., 2000, 2006. مقدار اسید چرب گاما- لینولنیک حداقل 18/85 درصد گزارش شده است. بالاترین میزان گاما- لینولنیک اسید در گیاه Echium boissieri به میزان 14.47% از این خانواده تعیین شد (Guil-Guerrero et al., 2006). میزاناسید استئاریدونیک در گونه E. pitardii var. pitardii به میزان 3/78% و در گونه E. pininana به میزان 8/81% گزارش شده است (Guil-Guerrero et al., 2001). مواد و روش ها: استخراج روغن موجود در دانه ها توسط حلال هگزان: برای این منظور میزان 10 گرم از هر کدام از نمونه های پودر شده به مدت هفت ساعت در دستگاه سوکسله (Soxhlet) 250 میلی لیتری قرار داده شد. جداسازی روغن از حلال: پس از سپری شدن مدت زمان لازم و استخراج روغن موجود در دانه ها به منظور جداسازی حلال از روغن، نمونه های به دست آمده در دستگاه تبخیر کننده دوار (Rotary) قرار داده شدند (AOCS, 1989). پس از انجام عملیات جداسازی، وزن و حجم نمونه های روغن به دست آمده به منظور تعیین درصد روغن اندازه گیری شد. در مرحله بعدی به منظور تعیین اسیدهای چرب تشکیل دهنده روغن موجود در هر نمونه، روغن استخراج شده به کمک دستگاه گاز کروماتوگرافی (GC) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

نویسندگان

گلناز طراوتی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مجاب ف. بهفر ع. کبارفرد ف. نیک آور ب. (1387). ...
  • نقدی بادی ح. سروش زاده ع. رضازاده ش. شریفی م. ...
  • Wilcox JR, Cavins JF (/985) Inheritance of low linolenic acid ...
  • Fayyaz M. Murthy K. N. C. Namitha K. K (2005). ...
  • _ 5. Dany, X. and Scarth, R., 1998. Temperature effects ...
  • نمایش کامل مراجع