معرفی گیاهان دارویی در معرض خطر شهرستان تفت

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,915

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_201

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

شهرستان تفت به وسعت 5846 کیلومتر مربع می باشد و از تنوع اقلیمی و غنای گونه ای بالایی برخوردار است. دامنه ارتفاعی در این شهرستان از 1350 متر در شهر تفت تا 4075 متر در شیرکوه متغیر می باشد. این تحقیق با هدف شناسایی و معرفی گیاهان دارویی در معرض خطر شهرستان تفت انجام گردید. با استفاده از مطالعات میدانی و مرور منابع معتبر، فهرست گونه های دارویی شهرستان تفت تهیه شد و با فهرست Red Data Book of Iran انطباق داده شد، سپس برای گیاهان دارویی در معرض خطر اطلاعاتی از قبیل نام علمی، نام تیره، نام فارسی، شکل زیستی، نقاط پراکنش، وضعیت مخاطره و سایر اطلاعات تکمیلی ثبت گردید. نتایج این تحقیق نشان داد که در شهرستان تفت 38 گونه دارویی در معرض خطر وجود دارد. گونه آنقوزه (Ferula asssa-foeiteda) در وضعیت EN (در معرض انقراض) و 37 گونه شامل لبدیسی بوته ای (Ajuga chamaecistus)، ختمی بدون کرک (Alcea glabratas)، گونه (Astragallus cephalanthus)، گون شیرکوهی (Astragallus schirkuhicus)، نخود کوهی (cicer spiroceras)، گل ارونه یزدی (Hymenocrater yazdianus)، پونه سای کرک ستاره ای (Nepeta asterotricha)، پونه سای انبوه (Nepeta gloeocephala) مینای پرکیه (Tanacetum polycephalum) و آویشن (Thymus kotschyanus) در وضعیت LR (کم خطر) قرار دارند. عل اصلی آسیب پذیری این گونه ها را می توان پراکنش محدود جغرافیایی، برداشت بی رویه و غیراصولی و تخریب رویشگاه ها عنوان کرد. جهت حفاظت از ذخایر ژنتیکی گیاهان دارویی در معرض خطر و در عین حال برآورده شدن نیاز جامعه به این گیاهان، بایستی نسبت به اهلی کردن و ورود آنها از عرصه های منابع طبیعی به کشاورزی اقدام نمود.

نویسندگان

علی میرحسینی

عضو هیئت علمی بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد

عباس زارع زاده

عضو هیئت علمی بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد

محمدرضا میرجلیلی

کارشناس بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • زارع زاده، عباس و همکاران _ 1379، گزارش نهایی طرح ...
  • میرحسینی، علی و همکاران .1385، گزارش نهایی طرح جمع آوری ...
  • Jalili, A. and Jamzad, Z., 1999. Red Data Book of ...
  • نمایش کامل مراجع