اثر عصاره آویشن و متیل جاسمونات بر روی برخی متابولیت های ثانویه و ماندگاری انگور رقم صاحبی (Vitis Vinifera Cv. Sahebi)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 784

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_213

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

انگور رقم صاحبی یکی از ارقام با وسعت کشت بالا در منطقه شمال شرق ایران می باشد، که دارای پتانسیل نسبتاً مناسبی جهت انبارداری می باشد. استفاده از مواد نگهدارنده طبیعی نظیر عصاره ها و هورمون های گیاهی جهت انبار مانی میوهها با داشتن عوارض جانبی و خطرات کمتر برای سلامتی انسان در سال هایاخیر مورد توجه اکثر انبارداران و باغداران قرار گرفته است (کاسونی و همکاران. 1998). آزمایش حاضر به منظور بررسی اثرات عصاره آویشن و متیل جاسمونات جهت حفظ خصوصیات کیفی انگور رقم صاحبی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار انجام گرفت. فاکتور اول نوع تیمارها شامل (عصاره آویشن باغلظت 300 میکرولیتر بر لیتر)، متیل جاسمونات با غلظت (0.2 میلی مولار)، شاهد (بدون تیمار) و فاکتور دوم زمان های ارزیابی شامل (0، 15، 30، 45 روز) بود. فاکتورهای مورد اندازه گیری شامل بریکس، قند کل، اسید قابل تیتر و میزان آلودگی های قارچی بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که از نظر میزان اسید قابل تیتر، قند کل و بریکس اختلاف معنی داری بین تیمارها در سطح احتمال 5% وجود دارد. از نظر میزان آلودگی قارچی نیز تیمارها در سطح احتمال 1% معنی دار بودند. نتایج مقایسه میانگین ها نشان داد که تیمار عصاره آویشن در بازه های زمانی 15 الی 45 روز توانست فاکتورهای قابل اندازه گیری را در سطح قابل قبولی نسبت به نمونه شاهد حفظ نماید.

نویسندگان

محمد ایمانی اقبلاغ

دانشجوی کارشناسی ارشد میوه کاری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمد مهدی شریفانی

دانشیار گروه علوم باغبانی دانشگاه گرگان

مهدی علیزاده

استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه گرگان

احد یامچی

استادیار گروه اصلاح نباتات دانشگاه گرگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Athanas opoulous , P., and Thanos, _ 1998. Quality characteristics ...
  • plant scale. Fruits 53: 199-206. ...
  • Caccioni DRL, Guizzardi M, Biondi DM, Renda A, Ruberto G ...
  • Srivastava, M.K. and U.N. Dwivedi. 20 _ 9 . Delay ...
  • _ Zhang, F.S., Wang, X.Q., Ma, S.J., Cao, S.F., Li, ...
  • نمایش کامل مراجع