بررسی آللوپاتی زبان در قفا بر کلزا

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 665

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_223

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

آللوپاتی اثرات مضر گیاهان عالی روی جوانه زنی و رشد سایر گونه های گیاهی می باشد. گیاهان سبز متابولیت های زیادی از خود تولید می کنند که زمینه ایجاد یک کشمکش شیمیایی بین گیاهان مجاور است که این خاصیت در بسیاری از علف های هرز و گیاهان زراعی دیده می شود و علف های هرز سهم عمده ای را به خود اختصاص داده اند. شواهد بیانگر آن است که از این پدیده می توان برای کمک به مدیریت علف های هرز در اکوسیستم های زراعی استفاده کرد. در کشاورزی پایدار حداقل خسارت به محیط زیست از طریق کاهش مصرف سموم شیمیایی و کاهش فرسایش خاک همراه با حفظ پتانسیل بالای تولید در واحد سطح در طول زمان مد نظر است. یکی از راهکارهای رسیدن به کشاورزی پایدار که از سیاست های مهم وزارت جهاد کشاورزی است استفاده از ترکیبات آللوپاتی می باشد که می توان متخصصین علف های هرز و بیوتکنولوژی را در جهت مدیریت بهتر علف های هرز راهنمایی نماید. اکولوژیست ها عقیده دارند که آللوپاتی و ترکیبات آللوشیمیایی می توانند الگوی رشد و پراکنش اجتماعات گیاهی، توالی گیاهان در اکوسیستم ها، امکان کشت مجدد محصول و تثبیت نیتروژن اتمسفری توسط میکروارگانیسم های خاک را تحت تأثیر قرار دهند، که میزان آن به نوع و غلظت م واد شیمیایی دفع شده و مدت زمان پایداری آن در خاک بستگی دارد. به منظور بررسی اثرات آللوپاتیک علف هرز زبان در قفا بر جوانه زنی و رشد گیاه زراعی کلزا، تحقیقی به صورت آزمایشات فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تکرار انجام گرفت. ابتدا عصاره های آبی غلیظ از اندامهای رویشی زبان در قفا با 10 درصد وزنی- حجمی (100 گرم پودر خشک اندامهای رویشی زبان در قفا در 1000 میلی لیتر آب مقطر) تهیه شد و سپس از عصاره آبی با غلظت های صفر، 20، 60 و 100 درصد تهیه گردید و اثر هر یک از آنها بر جوانه زنی بذور کلزا مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این آزمایش نشان داد که کاربرد عصاره آبی اندام های زبان درقفا تأثیر بازدارندگی معنی داری بر درصد جوانه زنی کلزا داشته است. عصاره 100، 50 و 20 به ترتیب بیشترین بازدارندگی را بر درصد جوانه زنی بذور اعمال کردند. عصاره 100 درصد با بیشترین تأثیر جوانه زنی نهایی بذور را تا 100 درصد نسبت به شاهد کا هش داد. اربرد کلیه عصاره ها درصد جوانه زنی را کاهش داد که این درصد با افزایش غلظت عصاره به 100 درصد رسید به طوری که نتایج سایر تحقیقات مؤید این نتیجه می باشد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

رویا محمودیه چم پیری

مدرس مرکز آموزش جهاد کشاورزی ا صفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :