سیستم توزین در حال حرکت، آیا تکنولوژی مؤثر در ایران است؟

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,819

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RMTO01_137

تاریخ نمایه سازی: 1 مهر 1394

چکیده مقاله:

سیستم های هوشمند حمل و نقل یکی از دستاوردهای فناوری اطلاعات و ارتباطات در حمل و نقل است و در تمام امور و زمینه هایفرهنگی، سیاسی، اقتصادی کشور تاثیر بسزایی دارد. بکارگیری سیستم های هوشمند در حمل ونقل به عنوان یکی از مهمترین نیازهای بشردر برنامه ریزی های کلان کشورها مورد توجه ویژه می باشد (محمدی، 1393 ). سیستم توزین در حال حرکت یکی از روشهای هوشمند برایکنترل وزن وسایل عبوری از یک مقطع است. از آنجا که حمل بار اضافه می تواند پیآمدهای جبران ناپذیری از جمله تخریب روسازی راه ها وابنیه فنی آن و کاهش قابلیت کنترل و هدایت وسیله نقلیه را به همراه داشته باشد، لذا با نصب این سیستم در نزدیکی پلیس راه ها، می تواناطلاعات بسیار مفید و کاربردی از ترافیک جاده بدست آورد. در سالهای اخیر، بکارگیری سیستم های توزین در حال حرکت، در کشور موردتوجه قرار گرفته است و سالانه مبلغ قابل توجهای از سوی ارگانهای متولی امر حمل ونقل جادهای، در راستای راه اندازی سیستم های فوقهزینه شده است. در این مقاله با بررسی عملکرد یکی از سیستم های توزین در حال حرکت نصب شده در استان اصفهان، مشخص می شودکه تعداد تخلفات اضافه تناژ در محور فوق بسیار قابل توجه بوده و اثرات ناشی از حمل بار اضافی، به تعداد حجم تردد افزایش یافتهمعادل سازی شده است. با وجود ثبت اطلاعات بسیار جامع از حجم تردد عبوری به وسیله سیستم فوق، ولی به دلایل متعدد، از حداکثرکارایی سیستم استفاده نشده و در راستای جلوگیری از تخریب سازهای و بنیادی بیشتر روسازی، باید در کنار راهکارهای عمرانی، با ایجادانگیزه برای پلیس راه ها و آموزش لازم جهت نظارت بیشتر، به دنبال فرهنگ سازی مؤثر در جامعه رانندگان بود.

کلیدواژه ها:

سیستم توزین در حین حرکت ، اضافه تناژ ، روسازی

نویسندگان

مرضیه فراست

مدیر گروه مهندسی ترافیک شهری دانشگاه جامع علمی کاربردی نجف آباد و کارشناس حمل و نقل اداره کل حمل ونقل و پایانه های استان اصفهان

محمد ذکرالهی

مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی نجف آباد و کارشناس مسئول حمل و نقل اداره کل حملونقل و پایانه های استان اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • محمدی، مهدی، نوشیروانزاده، محمدابراهیم .(1393) سیستم‌های حمل و نقل هوشمند ...
  • نادران، علی (1389). آشنایی با سیستم‌های هوشمند حمل ونقل، نشر ...
  • هوانگ، یانگ هسین، یودر، الدن جوزف، مترجم علی منصور خاکی، ...
  • هوانگ، یانگ هسین، مترجم مصطفی نخعی، امین دولت پور (1392). ...
  • ITS Handbook 99, 1999, Word Road Association (PIARC), Paris. ...
  • LAMIR CO, 2009, Weighing station for low enforcement of overload ...
  • نمایش کامل مراجع