تکنولوژی تعدیل گیاهی؛ تکنیکی برای حذف عناصر خطرناک از زنجیر ههای غذایی

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 816

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_197

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

چکیده مقاله:

طی سال های اخیر میزان انتشار فلزات سنگین که اثرات سمی بالقو های بر رشد و متابولیسم موجودات زنده دارند در جهان افزایش یافته است. آلودگی خاک به وسیله ی فلزات سنگین با آلودگی آب یا هوا متفاوت است، چرا که فلزات سنگین در داخل خاک به مدت طولانی تری نسبت به سایر بخش های بیوسفر باقی می مانند. امکان اصلاح خاک های آلوده به فلزات سنگین با استفاده از تکنیک های شیمیایی، فیزیکی و یا بیولوژیکی وجود دارد اما اغلب این رو شها پر هزینه بوده و اغلب خصوصیات خاک را بصورت برگشت ناپذیری تحت تأثیر قرار می دهند و تنوع زیستی را از بین م یبرند. امروزه نیاز به توسع ه ی تکنی ک های بیولوژیکی اصلاح خاک است که از لحاظ هزینه مقرون به صرفه باشند و آلودگی ها را بدون تأثیر بر حاصلخیزی خاک از بین ببرند . تعدیل گیاهی از جمله تکنولوژی های سبز و دوست دار محیط زیست است که از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه و از لحاظ انرژی کم هزینه می باشد. در این تکنیک از گیاهان خاصی به منظور پاکسازی و یا تثبیت آلاینده های سمی استفاده م ی شو د. نتایج حاکی از آن است که تکنولوژی تعدیل گیاهی در برگیرنده انواع مختلفی از تکنیک های تعدیلی است، که این تکنیک ها خود شامل تیمارهای اصلاحی متنوعی برای دستیابی به کاهش درجه ی آلایندگی، حذف آلایندگی و یا غیرمتحرک کردن و تثبیت آلایندگی، می باشند. به منظور افزایش مقبولیت روش مذکور به عنوان یک تکنولوژی پایدار جهانی، معرفی این ف نآوری ب هوسیل ه ی اطلاعات واضح و دقیقی که به راحتی قابل فهم و استفاده باشد، اهمیت زیادی دارد. هدف از مقاله حاضر معرفی تکنولوژی تعدیل گیاهی و ارائه موارد استفاده از آن برای پاکسازی آلایند ههای خطرناک، به ویژه فلزات سنگین از محی طزیست است

نویسندگان

محمدرضا نادری

دانشجوی اگرواکولوژی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه

عبدالرزاق دانش شهرکی

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Agrawal, V. and Sharma, K. 2006. Phytotoxic effects of Cu, ...
  • Baker, A.J.M., McGrath, S.P., Reeves, R.D., Smith, J. A. C. ...
  • Baudouin, C., Charveron, M., Tarrouse, R., and Gall, Y. 2002. ...
  • Flathman, P. E., & Lanza, G. R. 1998. Phy toremediation ...
  • Lasat, M. M. 2002. Phy toextraction of toxic metals - ...
  • McEldowney, S., Hardman, D. J., and Waite, S. 1993. Treatment ...
  • Singh, O. V., Labana, S., Pandey, G., Budhiraja, R., and ...
  • Thangavel, P., & Subhuram, C. V. (2004). Phy toextraction - ...
  • نمایش کامل مراجع