اهمیت مدیریت و ارزیابی نیاز تغذیه ای در کاهش آلودگی خاک

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 820

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_206

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

چکیده مقاله:

امروزه به علل متفاوتی مصرف کودهای آلی کاهش یافته و نیاز غذایی گیاهان عمدتاً از طریق کودهای شیمیایی تأمین می شود.فلزات سنگین موجود در این کودها، قابلیت آلودگی محیط زیست و اثر بر سلامتی انسان را از طریق آلودگی آبهای زیر زمینی و آبهای سطحی، حتی در غلظت های پایین را دارند. این تحقیق با هدف تعیین مقدار روی مورد نیاز در خاک برای رشد گیاه در باغات هلو در سطح استان گلستان انجام شده است. از دو عمق 30-0 و 60-30 سانتی متری 39 باغ در استان نمونه برداری و با انجام آزمایشات پایه (شاملpHماده آلی، بافت ،آهک)، 24 باغ انتخاب شد. در مرحله ی اول، با استفاده از عصاره گیر استات مس، خاکها عصاره گیری و میزان روی موجود درآنها با دستگاه جذب اتمیک قرائت گردید. در مرحله بعد 3 سطح تیماریkg/ha0-10-20 از منبع 34% ZnSO4،2H2O و در 4 تکرار به صورت طرح فاکتوریل و در قالب بلوک های کامل تصادفی در هر سری از خاکها اعمال و سپس در اواسط فصل رشد نمونه برداری برگی انجام گردید. برگها با روش هضم خشک عصاره گیری و مقدارروی موجود در آنها با دستگاه جذب اتمیک قرائت شد. حد بحرانی با روش تصویری کیت-نلسون تعیین گردید. نتایج نشان داد نیمی از خاکهای استان زیر حد بحرانی اند و لذا احتمال پاسخ به کود در آنها وجود دارد. اما به دلیل آهکی بودن منطقه کاربرد کود باید با مدیریت صحیح همراه باشد تا تجمع کود در سطح رس یا رسوب کربنات به مرور زمان موجب آلودگی خاک نشود. همچنین نتایج تجزیه واریانس نشان داد که بیشترین عملکرد مربوط به سطح دو کودی بوده است

نویسندگان

الهام فلاح

دانشجوی کارشناسی ارشد

اسماعیل دردی پور

استادیار گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی گرگان،

عبدالطیف قلی زاده

استادیار گروه خاکشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر

فرشاد کیانی

استادیار گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی گرگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ضیائیان، ع. 1382. استفاده از عناصر کم مصرف درکشاورزی. سازمان ...
  • قانع، ه. و کریمیان، ن. ع. 1382. توزیع شکلهای مختلف ...
  • ملکوتی، م .ج . 1381 . بررسی منشا و روشهای ...
  • ملکوتی، م .ج .، کریمیان، ن _ .و کشاورز، پ. ...
  • FFTC. 2007a. Plant and Sol analysis as a guide to ...
  • Malakouti, M. J. 2003. The role of zinc in plant ...
  • Murthy, A. S. P. 1982. Zinc fraction in wetland rice ...
  • نمایش کامل مراجع