مدیریت منابع آب خاکستری در راستای اهداف کشاورزی پایدار

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,594

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_330

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

چکیده مقاله:

بخش کشاورزی مهمترین و عمده ترین مصرف کننده منابع آبی کشور می باشد بطوریکه بیش از 90 درصد کل آبهای شیرین کشور توسط این بخش مصرف می شود. با افزایش کمبود آب شیرین لازم است که برای حفظ توان تولید بخش کشاورزی استفاده از سایر منابع غیر معمول آب مورد توجه قرار گیرد. با ااینحال به علت مشکلاتی که استفاده از این منابع بههمراه خواهند داشت لازم است که استفاده از آنها با دقت و مطالعه کافی صورت گیرد. بر اساس آمارهای رسمی بیش از 20 میلیون کشاورز در سرتاسر دنیا از منابع آب غیر معمول همچون فاضلاب ها برای تولید محصولات خود استفاده می کنند. اگرچه می توان به صورت کلی کلیه آبهای زائد و خروجی از منازل را تحت عنوان فاضلاب نامگذاری کرد ولی بخش خاصی از این فاضلاب که آب خاکستری نامیده می شود امکان کاربرد بیشتری برای آبیاری محصولات کشاورزی دارد. تعریف کلی آب خاکستری عبارت است از کلیه آبهای زائد حاصل از آشپزخانه ، حمام و ماشین های لباسشویی. مشکلات بهداشتی مرتبط با استفاده از آب خاکستری برای آبیاری محصولات کشاورزی در مقایسه با فاضلاب و سایر پسابها بسیار کمتر است و آب خاکستری به طور کلی شامل مقدار کمتری از عوامل بیماریزا میباشد. میزان اقدامات اصلاحی مورد نیاز برای استفاده از آب خاکستری به نحوه کاربرد آن بستگی دارد. چنانچه هدف آبیاری محصولات کشاورزی باشد فقط انجام اقدامات اصلاحی اولیه و رعایت برخی اصول فنی و بهداشتی ساده کافی می باشد. در این مقاله ضمن بررسی مزایا و محدودیتهای استفاده از آب خاکستری به برخی از اصول لازم برای تولید محصولات سالم در شرایط کاربرد آب خاکستری اشاره خواهد شد

نویسندگان

مجید رستمی بروجنی

عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه ملایر

هدا محمدی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد زراعت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • عدد 1 عدد 1 عدد 1 عدد 1 عدد ...
  • Casanova, L.M., Little, V., Frye, R.J. and Gerba, C.P. 2001. ...
  • FBR- Information Sheet. 2005. Greywater Recycling: planning fundamentas and operation ...
  • Gross, A., Wiel-Shafran, A., Bondarenko, N. and Ronen, Z. 2008. ...
  • Redwood, M. 2008. The application of pilot research On greywater ...
  • Swiss Federal Institute of Aquatic Science and Technology (EAWAG). 2006. ...
  • World Bank (2008) :Brief: water management in MENA region' [online], ...
  • World Health Organisation (WHO) (2006) Guidelines for the Safe Use ...
  • نمایش کامل مراجع