بررسی تغییرات مکانی کربن آلی در خاکهای زراعی شهرستان مراغه با استفاده از GIS

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 972

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SADHE01_051

تاریخ نمایه سازی: 29 فروردین 1392

چکیده مقاله:

شهرستان مراغه از جمله مراکز مهم کشاورزی و باغداری در استان آذربایجانشرقی است. به توجه به اهمیت مواد آلی در توسعه کشاورزی پایدار ضرورت دارد که میزان آن در خاکهای کشور تعیین و راهکارههای لازم جهت بهبود وضعیت آن را بررسی و اجرائینمود. در این تحقیق ابتدا در روی نقشه :::: 100 محدوده شهرستان شبکه بندی و سپس تعداد :: 0 نمونه مرکب خاک از عمق 0 : سانتی متری اراضی زراعی تهیه، موقعیت هر کدام با دستگاه موقعیت یاب جهانی ثبت و به آزمایشگاه منتقل شد و میزان کربن - :آلی خاک با روش سوزانیدن تر اندازه گیری شد. سپس بر اساس موقعیت جغرافیائی برداشته شده در مرحله قبلی در محیط سیستماطلاعات جغرافیائی به صورت نقشه نقطه ای جهت نمایش توزیع مکانی ارائه گردید. در مرحله تحلیل مکانی، با استفاده از الگوریتم های میانیابی موجود در نرم افزار Arc-GIS نقشه توزیع مکانی میزان کربن آلی خاک تهیه و با استفاده استانداردهای موسسه تحقیقات خاک و آب کشور توزیع مکانی این عنصر پهنه بندی شد. نتایج نشان داد که میزان کربن آلی در بیش از 99 درصد اراضی این شهرستان زیر یک درصد است بنابر این ضرورت دارد 50-40تن کود حیوانی پوسیده هر ساله مصرف شود تا سطح کربن آلی خاک به بیش از یک درصد برسد. البته مدیریت بقایای گیاهی نظیر کاه و کلش نیز در بهبود وضعیت مواد آلی مهم است و از آتش زدن آن که در سالهای اخیر مرسوم شده است بایستی پرهیز نمود

کلیدواژه ها:

مراغه ، کربن آلی و سیستم اطلاعات جغرافیائی

نویسندگان

اصغر فرج نیا

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاو.رزی آذربایجان شرقی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :