عملکرد کاهوپیچ اهوازی Lactuca.sativa در کشت گلخانه ای تحت تیمارهای دور آبیاری و سطوح آبیاری مختلف(مطالعه موردی در اقلیم اهواز).

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 701

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SADHE02_151

تاریخ نمایه سازی: 3 آذر 1392

چکیده مقاله:

کاهوپیچ اهوازی(اصلاح شده) با نام علمیLactuca SativaواریتهRomaine یا Cos یکی از بیشترین عملکردها را در بین تیپ های مختلف کاهو در کشور دارا می باشد. روش آماری پژوهش مذکور طرح فاکتوریل درقالب بلوک های کامل تصادفی می باشد که در آن فاکتور اصلی دور آبیاری شاملA1 و 2 A 1 روز و 2 روز) وفاکتور فرعی سطوح آبیاری می باشد که شاملB1 و 2 B 100 درصد نیاز آبی و 80 درصد نیاز آبی گیاه) می باشد.این آزمایش در 4 تکرار انجام گردید.برای این پژوهش تعداد 4 سکو در گلخانه اختصاص داده شده است.برای آبیاری محصول از آبیاری قطره ای با نوار تیپ دریپ دار،با فاصله قطره چکان 20 سانتیمتر و قطر 20 میلیمتر استفاده شد. در این آزمایش صفات ارتفاع بوته،تعداد برگ،وزن تر گیاه،بیوماس(وزن خشک) گیاه،طول ساقه،وزنخشک ساقه،وزن خشک برگ و کارایی مصرف آب اندازه گیری و بررسی شد.نتایج نشان داد که تمام صفات مربوط به عملکرد کاهو تحت شرایط دور و سطوح مختلف آبیاری اختلاف معنی داری نداشته و تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفتند.کاهش میزان آب آبیاری سبب افزایش معنی دار کارایی مصرف آب در سطح 5 درصد شد. اثر متقابل تیمارها بر کارایی مصرف آب هم معنی دار بود و تیمارهای 16/89 A1B1 کیلوگرم بر متر مکعب )و 17/17 A2B1کیلوگرم بر متر مکعب) در یک گروه و تیمار 25/02 A2B2 کیلوگرم بر متر مکعب) نیز در گروه دیگری از نظرمعنی داری قرارگرفتند و تیمار19/98 A1B2 کیلوگرم بر متر مکعب) بین دو گروه مشترک بود

نویسندگان

علیرضا هوشمندزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشگاه شهید چمران اهواز.

عبدالرحیم هوشمند

دانشیار و عضو هیات علمی گروه آبیاری و زهکشی دانشگاه شهید چمران اهواز.

سعید برومندنسب

استاد تمام و عضو هیات علمی گروه آبیاری و زهکشی دانشگاه شهید چمران اهواز.

ناصر عالم زاده انصاری

دانشیار و عضو هیات علمی گروه باغبانی دانشگاه شهید چمران اهواز.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :