مدیریت بحران در عملیات آتش سوزی ساختمان های مرتفع با استفاده از سیستم هوشمند اعلام خطر فردی و مکان یابی امدادگران و مصدومین (Alarm Intelligent System)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 567

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SAFEMASHAD01_037

تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396

چکیده مقاله:

آتش نشانان در جوامع نقش حیاتی در نجات جان و اموال انسان ها در حریق ها و حوادث را ایفا می کنند.آتش نشانی در دنیا یکی از محبوب ترین حرفه ها بشمار می آید و یک آتش نشان با داشتن تخصص و مهارت بالا و متناسب با تکنولوژی روز و در دست داشتن تجهیزات نوین همگام با تقاضای جامعه می تواند در حرفه خود به خوبی ایفای نقش کند. استاندارد های جهانی برای هر 2500نفر شهروند یک آتش نشان در نظر می گیرند و این دریک شرایط ایده آل است. در اکثر سازمان های آتش نشانی کشور به دلیل کمبود نیرو،تعداد آتش نشان کمتر از حد استاندارد می باشد به طوریکه در برخی شهرها به دلیل وجود جمعیت زیاد به ازاء هر5000نفر و یا بیشتر یک آتش نشان در حال خدمت است که این موضوع اهمیت ارزش وجودی یک آتش نشان را بیان می کند. در نتیجه سازمان های آتش نشانی به جهت حفظ و تامین سلامتی و ایمنی آتش نشانان خود باید از بهترین تجهیزات استفاده کنند که یکی از مهمترین این تجهیزات به جهت حفظ ایمنی جان آتش نشان تجهیزات حفاظت فردی وی می باشد.تحقیقات نشان می دهد که علل عمده مرگ آتش نشانان در هنگام ماموریت بوده است که اکثر آنها به دلیل گیرافتادن در محل حریق و عدم اطلاع فرماندهان خارج از محیط حادثه بوده است و یا انتقال دیرهنگام آتش نشانان صدمه دیده به بیرون از محدوده ریسک بوده است.به عنوان مثال اگر یک آتش نشان در یک ساختمان 10 طبقه دچار مشکلی شود چه کسی و چه گونه از وضعیت وی با خبر خواهد شد و اگر قسمتی از ساختمان بر روی وی آوار شود دیگران از وضعیت او چگونه با خبر می شوند و در صورتی که فرمانده حادثه بخواهد افرادی خاص و یا کلیه آتش نشانان را فراخوان خروج اضطراری دهد چگونه این پیام را ارسال می نماید.تحقیق حاصل شیوه طراحی ، ساخت و کاربرد سیستم IS-ALARM را بیان می کند که باتوجه به اهمیت فراوان جان آتش نشان طراحی و ساخته شده و کاربرد اصلی این سیستم اطلاع از وضعیت لحظه ای هر آتش نشان در هنگام عملیات و مخابره اطلاعات لازم از وضعیت نیروهای حاضر در صحنه حادثه و مدیریت صحیح سلامت وایمنی جان آتش نشانان می باشد. قابل ذکر است سیستم مذکور در اداره مالکیت صنعتی به شماره 86718 ثبت اختراع گردیده است.در متن مقاله به کاربرد این سیستم درسازمان های آتش نشانی و ارگان های امدادی دیگر و رفع برخی از مشکلات مربوطه پرداخته شده است.

کلیدواژه ها:

مدیریت بحران ، سیستم هوشمند اعلام خطر ، مکان یابی ، آتش سوزی ساختمان های مرتفع

نویسندگان

ابراهیم زیدآبادی

کارشناس پیشگیری وایمنی در برابرحریق وحوادث سازمان آتش نشانی وخدمات ایمنی شهرداری مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • کتاب اصول ومهارت های آتش نشانی، ترجمه سازمان آتش نشانی ...
  • _ _ _ from Personal Alet Safety System Divices do ...
  • Technical Bulletin 1/1997 Brathing Apparatus Command and Control Procedures ...
  • نمایش کامل مراجع