نقش راهبردی فرهنگ سازی و آموزش شهروندان در راستای دستیابی به جامعه ایمن (مطالعه موردی: مناطق پانزده گانه شهرداری اصفهان)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 487

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SAFEMASHAD01_108

تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396

چکیده مقاله:

روزانه در نقاط مختلف کره زمین سوانح طبیعی و انسان ساخت زیادی رخ می دهد. هر چند شدت و بزرگی این سوانح در مناطق مختلف متفاوت می باشد، ولیکن میزان آمادگی مقابله با این حوادث و اعمال مدیریت مطلوب و به ویژه مدیریت جامع ایمن می تواند موثر باشد. لذا با عنایت به شاخص های شش گانه و اهداف برنامه ملی جامعه ایمن، ارتقاء مهارت ها، توانایی ها و کسب آمادگی از جمله مسایلی است که اهمیت بسیاری دارد و به شهروندان اصفهانی کمک می کند که قبل، حین و بعد از وقوع حوادث و سوانح قادر باشند با انجام اقدامات موثر و صحیح به خود، اعضای خانواده، همسایگان و افراد همجوار کمک کنند. بنابراین شهرداری ها به عنوان یکی از دستگاه های خدمات رسان و امدادی نقش بسیار مهم و تعیین کننده ای ایفا می کنند. این مقاله به نقش راهبردی مدیریت بحران و پدافندغیرعامل شهرداری اصفهان در زمینه مقوله فرهنگ سازی، آموزش و تقویت دید جامعه ایمن در سطح محلات مناطق پانزده گانه کلان شهر اصفهان می پردازد. روش این پژوهش مطالعات کتابخانه ای، اسنادی و تبادل اطلاعات با شرکت کنندگان در دوره های آموزشی می باشد. نتایج به دست آمده نشان می دهد علاوه بر در نظر گرفتن اهمیت همدلی و فعالیت هماهنگ دستگاه های مرتبط، شهروندان نیز باید اعتقاد پیدا کنند که با یادگیری آموزش های خودامدادی و دگرامدادی می توانند در راستای پیشگیری از وقوع حوادث و ارتقاء فرهنگ ایمنی و ... مفید واقع شوند.

نویسندگان

سجاد بلندنظر

کارشناس مدیریت بحران و پدافندغیرعامل شهرداری اصفهان

احمدرضا مرادی

مدیر بحران و پدافندغیرعامل شهرداری اصفهان

زهرا کاظمی ثانی

کارشناس مدیریت بحران و پدافندغیرعامل شهرداری اصفهان

زهراسادات کسایی زادگان مهابادی

کارشناس واحد بهداشت روان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :