بررسی و آسیب شناسی مبحث دوازدهم مقررات ملی ساختمان (ایمنی در کارگاه ساختمانی) (نمونه موردی: ناحیه 2 شهرداری منطقه 8 شهر مشهد مقدس)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,342

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SAUD02_016

تاریخ نمایه سازی: 19 تیر 1394

چکیده مقاله:

افزایش جمعیت شهری و نیاز به محل سکونت و کار در شهرها و به خصوص شهرهای بزرگ، افزایش تراکم وافزایش ارزش ملک را به دنبال دارد که همواره باعث توسعه عمودی شهرها و توسعه و افزایش طبقاتساختمان ها در بالا و زیر کف می شود. افزایش طبقات ساختمان ها از یک طرف مدت ساخت را افزایش میدهد و از سویی دیگر نیاز به فضاهای شهری برای حمل و نقل، تخلیه و جابجایی مصالح و اجرای عملیاتساختمانی را افزایش می دهد. در کشور ما مبحت دوازده مقررات ملی ساختمان تحت عنوان «ایمنی وحفاظت کار در حین اجرا» در راستای کاهش خطرات ناشی از اجزای عملیات ساختمانی، تدوین و ابلاغ گردیده است.محدوده مورد مطالعه در بخش قدیمی و مرکزی شهر مقدس مشهد ناحیه 2 منطقه 8 از تقسیمات شهرداری -واقع شده است. این تحقیق از نوع توصیفی تحلیلی است و جمع آوری اطلاعات به دو شیوه اسنادی-پیمایشی انجام گرفته است. در این پژوهش در خصوص میزان رعایت ایمنی و حفاظت کار در حین اجرا مطابقبا مفاد مقررات ملی در ساختمان های محدوده مورد مطالعه، بررسی انجام شده است. در نتایج به دست آمده بهبررسی داده ها، چالش ها و عملکرد پرداخته شده است.نتایج ارزیابی بیانگر این موضوع است که انها پنجاه درصد ایمنی و حفاظت کار در حین اجرا در محدوده موردمطالعه در ساختمان های مذکور رعایت می شود که این مهم بایستی با برنامه ریزی و وضع قوانین جامع جدیدبه حد مطلوبی رسانده شود.

کلیدواژه ها:

ایمنی ساختمان ، کارگاه ساختمانی ، توصیفی تحلیلی ، مبحت دوازده هم مقررت ملی ساختمان ، پیمایشی

نویسندگان

رضا ناظران

کارشناس ارشد مهندسی عمران، گرایش سازه، مدرس دانشگاه صنعتی سجاد - مشهد

ندا رافتی سخنگو

کارشناس ارشد معماری، گرایش معماری، مدرس دانشگاه صنعتی سجاد مشهد

علی سمیعی نسب

دانشجوی کارشناسی عمران عمران، دانشگاه صنعتی سجاد مشهد

محمدرضا امه طلب

دانشجوی کارشناسی عمران عمران، دانشگاه صنعتی سجاد مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • سایت همایش ملی مدیریت بحران در شهرهای دارای بافت تاریخی، ...
  • بررسی دلایل عدم برقراری نکات ایمنی در پروژه های عمرانی ...
  • مبحث دوازدهم مقررات ملی ساختمان، ویرایش چهارم، 1392 ...
  • نمایش کامل مراجع