بررسی میزان آلودگی ماهیان قزل آلای رنگین کمان برخی مزارع پرورشی مناطق نقده، اشنویه و پیرانشهر به متاسرکرانگل دیپلوستوموم اسپاتاسیوم

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 292

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SCCWF02_029

تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1397

چکیده مقاله:

هدف از این تحقیق تعیین میزان شیوع و آلودگی چشم ماهیان قزل آلای رنگین کمان پرورشی شهرستان های نقده،اشنویه و پیرانشهر به متاسرکر دیپلوستوموم اسپاتاسیوم در فصل تابستان ، پاییز و زمستان بوده است. برای این منظور 275قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان در اوزان و سنین مختلف به صورت کاملاتصادفی از 21 کارگاه پرورشی اطرافشهرستانهای نقده، اشنویه وپیرانشهر تهیه شدند. در این بررسی مشخص گردید ماهیان قزل آلای رنگین کمان در هر سهشهرستان فوق الذکر آلوده به متاسرکر دیپلوستوموم اسپاتاسیوم هستند. میزان آلودگی در شهرستان نقده 4/61 درصد ودر شهرستان اشنویه 5/08 درصد ودر شهرستان پیرانشهر 5/81 بود. حداکثر متاسرکر در یک چشم پنج عددو حداقل یک عدد ومربوط به شهرستان پیرانشهر بود. در آلودگیهای شدید ، دیپلوستومیازیس باعث پارگی عدسی و اگزوفتالمی میشوداما در این مطالعه هیچکدام از نمونه ها اگزوفتالمی و پارگی عدسی نداشتندولی کوری ناشی از کاتاراکت در یکی از آنهامشاهده گردید.

نویسندگان

محمدمهدی خورشیدی

اداره دامپزشکی استان همدان،شهرستان رزن

داوود نصیری

دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی