بررسی خصوصیات اکولوژیکی گل ختمی و کاربرد آن در درمان بیماری ها در استان ایلام

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,194

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SDCONF01_0645

تاریخ نمایه سازی: 28 اردیبهشت 1392

چکیده مقاله:

گیاهان دارویی از ارزش و اهمیت خاصی در تامین بهداشت و سلامتتی جوامع هم به لحاظ درمان وهم پیشگیری از بیماری ها برخوردار بوده و هستند این بخش از منابع طبیعی قدمتی همپای بشر داشته ویکی از مهمترین منابع تامین غذایی و دارویی بشر در طول نسلها بوده است. از نقطه نظر تاریخیگیاهان اهمیت فراوانی در توسعه جوامع داشته اند و تحقیقات وسیعی برای یافتن فراورده ها و مواد طبیعی دارویی گیاهی در طول تاریخ انجام شده اما نکته حائز اهمیت اینجاست که تنها کمتر از 01 درصد گیاهان موجود در جهان برای بیش از یک عملکرد زیست شناختی شناسایی و مورد استفاده قرارگرفته اند.با توجه به ارزش و اهمیتی که گیاهان دارویی در امر طبابت و دارو سازی دارند مصرف آنها روند افزایشی داشته و پزشکان ،دارو سازان و عامه مردم به کشف اثرات و و خواص سود مند آنها پی برده اند .به خاطر اینکه مواد موثره این گیاهان در بدن عوارض جانبی به بار نمی آورند.از این لحاظبرتری قابل ملاحظه ای نسبت به دارو های شیمیایی دارند.بنابراین شناخت گیاهان دارویی در استان امری ضروری به نظر میرسد. یکی از گیاهانی که دربین مردم استان ایلام به صورت سنتی و تجربی در درمان بیماریها کاربرد دارد گل ختمی با نام علمی Althaea officinalis می باشد که درزیان محلی به آن گل هیرو گفته می شود و متعلق به تیره Malvaceae می باشد.در این مطالعه با انجام عملیات صحرایی و تحقیقات محلی رویشگاه و خواص دارویی گیاه مذکور با کمک افراد بومی مشخص شد.همچنین از نظر وضعیت خاک،اقلیم ،توپوگرافی مورد بررسی قرار گرفت.سپس خواص دارویی این گونه با استفاده از منابع موجود و بهره گیری از تجربیات افراد آگاه مضخص و نقش آن در کنترل بیماری ها مورد مطالعه قرار گرفت

نویسندگان

سعید طهماسبیان

کارشناس ارشد مرتعداری اداره کل منابع طبیعی استان ایلام

مریم مومنی

دانشجوی کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی و عضو جهاد دانشگاهی واحد ای

رضا احمدی

دانشجوی دکترای تخصصی جنگلداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران و مدیر کل م

میلاد قلیوند

کارشناسی ترویج و آموزش کشاورزی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • پور اشرف، ژیلا وهمکاران.(1391).بررسی اهمیت و جایگاه گیاهان دارویی در ...
  • کیامنش، پروین و همکاران(1391).بررسی خصوصیات اکولوژیکی گل مون سازویی در ...
  • -قربانی، حسین.(1385). بررسی خصوصیات اکولوژیکی گیاه زوفایی در ایلام. مکز ...
  • نمایش کامل مراجع