بررسی کود نانو کلات آهن برعملکرد کمی وکیفی ارقام جدید گندم دراستان یزد

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,804

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SDCONF01_1988

تاریخ نمایه سازی: 28 اردیبهشت 1392

چکیده مقاله:

به منظور بررسی مصرف کود نانو کلات آهن بر عملکرد پنج رقم جدید گندم در استان یزد در سال زراعی 91-90 آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با دو فاکتور ودر سه تکرارباهدف بررسی اثرمحلول پاشی نانوکود کلات آهن ذرات بسیار ریز آهن باحداکثر جذب وحد اقل رسوب گذاری در گیاه و درمراحل مختلف رشد گیاه به منظوربررسی عملکردکمی وکیفی ارقام جدید گندم سیوند، پارسی، بهار، کویر وارگ دراستان یزد، همچنین باهدف ارزیابی ومقایسه این ارقام وتاثیر پذیری آنها نسبت به نانوکود کلات آهن، ارزیابی بهترین مرحله محلول پاشی درشرایط موجود و عرف حاکم بر منطقه و شرایط آب و خاک محل انجامخواهد شد. اجرا گردید . فاکتور اول مراحل محلول پاشی کود نانو کلات آهن در هفت سطح و فاکتور دوم ارقام گندم در پنج سطح بود . در طول دوره رشد هفتصفت کمی و سه صفت کیفی مورد بررسی و ثبت قرارگرفت . نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که تاثیر نانو کلات آهن بر صفت وزن هزار دانه در مرحله توام پنجه وساقه دهی و بر صفت پروتئین دانه در مرحله توام ساقهو خوشه دهی و رقم پارسی و همچنین بر صفت نشاسته دانه در مرحله خوشه دهی و رقم سیوند و بر صفت آهن دانه در مرحله توام ساقه وخوشه دهی و رقم ارگ و برصفت کلروفیل برگ پرچم در مرحله توام ساقه وخوشه دهی و رقم ارگ و بر صفت ارتفاع گیاه در مرحله شاهد و رقم کویر و بر صفت ارتفاع خوشه بر رقم کویر و برصفت تعداد پنجه بارور در مرحله پنجه دهی و بر صفت تعداد دانه در خوشه در مرحله ساقه دهی و بر صفت عملکرد دانه در مرحله خوشه دهی معنی دار بوده است.اما برتری ارقام در این آزمایش در صفات مختلف متفاوت است لذا با توجه به اقلیم منطقه بیشترین تاثیر ارقام مربوط به رقم ارگ بر صفت کلروفیل برگ پرچم ، رقمپارسی برصفت پروتئین دانه ، رقم سیوند بر صفت نشاسته دانه ، رقم ارگ بر صفت آهن دانه و رقم کویر برصفت ارتفاع خوشه بدست آمد. بالاترین نتیجه حاصل از اثرمتقابل برهمکنش مربوط به محلول پاشی در مرحله توام پنجه و ساقه وخوشه دهی بر رقم پارسی و صفت پروتئین دانه و محلول پاشی در مرحله توام پنجه وساقه دهی مربوط به رقم سیوند بر صفت نشاسته دانه حاصل شد.

نویسندگان

شمسی صدرپورکوثری

عضو هیئت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد،گروه زراعت، میبد، ایرا

حسین محمودآبادی

عضو هیئت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد،گروه زراعت، میبد، ایرا

ابوالفضل مروتی

عضو هیئت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد،گروه زراعت، میبد، ایرا

سیدعباس آتشی

مسئول مکاتبات، دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ملکوتی، م.ج بمکاران . 1383.تغذیه متعادل گندم (مجموعه مقالات)، انتشارات ...
  • نران .ح . 1382. انو کود آلی کلاته آهن خضراء، ...
  • نمایش کامل مراجع