ارزیابی و انتخاب مناسب ترین نوع لوله جهت استفاده در شبکه ی جمع آوری و هدایت آبهای سطحی شهری با استفاده از روشهای تحلیل سلسله مراتبی فازی و تاپسیس

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 640

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SECM01_002

تاریخ نمایه سازی: 6 اردیبهشت 1396

چکیده مقاله:

در سالیان اخیر به منظور جلوگیری از بروز سیلاب و آبگرفتگیهای ناشی از بارندگی در مناطق شهری، مطالعات طراحی گسترده ای جهت بهسازیو گسترش شبکه های جمع آوری و هدایت آبهای سطحی در شهرها و خصوصا شهرهای بزرگ در دستور کار مدیریت شهری قرارگرفته است. دراین بین استفاده از آبروها با مقاطع لوله به جای انهار با مقاطع مستطیلی نیز با توجه به سهولت اجرا و گاها مزیت های فنی و اقتصادی بیشتر، بهصورت روزافزون درحال افزایش است. در این خصوص با توجه به امکان انتخاب چندین نوع لوله با جنس ها و خصوصیات مختلف، لزوم انجاممقایسه فنی و اقتصادی بین انواع مختلف لوله جهت تصمیم گیری برای اجرا در شرایط مختلف، بیش از پیش احساس می شود. در این پژوهشانواع مختلف لوله شامل لوله های بتنی پیش ساخته ، لوله های فولادی، لوله های پلی اتیلن دوجداره (HDPE) و لوله های جی آرپی (GRP) جهتاستفاده در شبکه های جمع آوری و هدایت آبهای سطحی شهری مورد مطالعه قرار گرفته اند و معیارهای مختلف در آنها شامل مزیت های فنی،هزینه های اجرا، زمان اجرا و سهولت اجرا، با توجه به نیازهای رایج در مناطق شهری و همچنین شرایط اجرایی درنظرگرفته شده این پژوهش، بایکدیگر مقایسه شده اند و سپس براساس نتایج حاصل از نظرسنجی از دست اندرکاران و خبرگان این رشته، معیارهای ذکر شده براساس روشتحلیل سلسله مراتبی فازی (Fuzzy AHP) وزن دهی شده اند و پس از آن براساس اطلاعات حاصل از فرم های پرسشنامه در خصوص گزینه ها،انواع مختلف لوله جهت استفاده در سیستم جمع آوری و هدایت آب های سطحی شهری با استفاده از روش تاپیسیس (TOPSIS) رتبه بندی شدهاند. در نهایت بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش که با در نظرگرفتن کلیه جوانب و نیازهای کارفرمایان، مجریان و مشاوران طراح، در شرایطدرنظرگرفته شده برای این پژوهش به دست آمده است، لوله های پلی اتیلن دوجداره (HDPE) به عنوان گزینه برتر و مناسب ترین گزینه جهتاستفاده در شبکه های جمع آوری و هدایت آب های سطحی شهری شناخته شد.

کلیدواژه ها:

، GRP ، HDPE ، جمع آوری و هدایت آبهای سطحی ، EAHP ، TOPSIS

نویسندگان

وحید شاه حسینی

عضو هیات علمی، دانشکده عمران ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)

فرشاد مشکوه السادات

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران-محیط زیست، دانشکده عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

فیض محمد ریگی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران-محیط زیست، دانشکده عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :