پیش بینی جابجایی و نشست تونل انتقال آب چهل چای با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی و مقایسه آن با جابجایی های حاصل از ابزار دقیق

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 507

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SECM01_173

تاریخ نمایه سازی: 6 اردیبهشت 1396

چکیده مقاله:

به طورکلی حفر تونل در هر عمق از خاک یا سنگ منجر به تغییر سیستم توزیع تنش ها می شود و موجب همگرایی تونل و به وجود آمدن تغییرشکل ها و جابجایی هایی می شود. این همگرایی قبل از رسیدن جبهه کار به مقطع موردنظر آغاز می شود و پس از عبور جبهه کار از مقطعموردنظر تغییر مکان ها زیاد می شود. تغییر شکل ناشی از اجرای این سازه ها و تاثیر آن ها برسازه های سطحی یکی از چالش های اصلی در اینقبیل مسایل است. بنابراین نیاز جدی برای پیش بینی منطقی و قابل اعتماد از نشست و جابجایی ناشی از حفر تونل احساس می شود. دراینمقاله بااستفاده از شبکه عصبی مصنوعی و نرم افزار متلب سعی شده تا پیش بینی قابل قبولی از جابجایی و نشست تونل انجام شود و در نهایتبا مقایسه مدل ها و نتایج بدست آمده با نتایج واقعی روش مناسب پیش بینی با کمترین خطا به منظور پیش بینی نشست در تونل ارایه شود.نرم افزار مورد استفاده در این تحقیق، نرم افزار متلب می باشد به منظور استفاده از شبکه عصبی مصنوعی اطلاعات مربوط به 68 تونل که بهلحاظ حفاری، هندسه تونل و جنس زمین نزدیک به هم می باشند، مورد استفاده قرار گرفته است که این امر باعث بالا رفتن ضریبهمبستگی، کاهش خطا و نزدیک شدن نتایج به واقعیت شده است. لذا با استفاده از شبکه ساخته شده به پیش بینی نشست در تونل انتقال آبچهل چای سد نرماب می پردازیم. ارزیابی بین نتایج اندازه گیری و پیش بینی شده توسط شبکه نشان داده شده است که داده های آموزش برابر0/935 داده های ارزیابی برابر 0/972 و داده های آزمون 0/950 و در مجموعه کل داده ها 0/938 می باشد. درنهایت ضریب همبستگی شبکه عصبی مصنوعی برای تونل مورد مطالعه به 0/9196 رسید که نشان دهنده دقت بسیار خوب پیش بینی این جعبه ابزار و مقادیر واقعی می باشد که کارکرد خوب این روش می باشد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

مهدی محمودجانلو

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معدن، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه زنجان

فرهاد صمیمی نمین

استادیار گروه مهندسی معدن، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه زنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • حاجیان، ع. (1391)، "پیش‌بینی تغییرشکل‌های سطح زمین ناشی از احداث ...
  • مدنی، ح، تونلسازی، جلد چهارم، 1381، انتشارات دانشگاه صنعتی امیرکبیر ...
  • زرآهنی . 1391 " شبکه‌های عصبی مصنوعی" دانشگاه آزاد اسلامی ...
  • دارابی. 1389 " تحلیل پایداری تونل خط 2 مترو تهران ...
  • تحلیل پایداری و پیش بینی نشست تونل خط یک مترو تبریز [مقاله کنفرانسی]
  • احسانی، ع. (1391)، "پیش‌بینی نشست سطح زمین در اثر حفر ...
  • - Hagan, MT, . Bemath, HB., Bael M.; _ Neural ...
  • - Ovudio, J., Santos, JR., Tarc1' sio, B.; "Artificial Neural ...
  • Amusin, B.Z., Shisk, V.M., Lama, R.D.; "Using back analysis to ...
  • Demuth, H., Beal, M.; _ Neural Networks Toolbax User Guide, ...
  • نمایش کامل مراجع