بررسی روش مسیر بار جایگزین در مقابله با تخریب پیشرونده و ارایه راه کار جهت تامین مسیر جایگزین انتقال بار مستقل از تهدید وارده

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 837

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SECM01_176

تاریخ نمایه سازی: 6 اردیبهشت 1396

چکیده مقاله:

تخریب پیشرونده به معنای گسترش خرابی ها ناشی از حذف ناگهانی اعضاء باربر سازه به سایر اعضاء سازه می باشد که ممکناست به تخریب بخش زیادی از آن و حتی کل سازه منجر شود. آیین نامه های مختلفی به منظور مقاوم سازی سازها در برابرتخریب پیشرونده و کاهش پتانسیل وقوع آن تدوین شده است. مبنای اصلی روشهای طراحی در اکثر آیین نامه ها، استفاده ازروش مسیر بار جایگزین می باشد. بدین صورت که در این روش سازه باید توانایی انتقال بار ستون حذف شده به سایر اعضاءسازه را مستقل از تهدید وارده داشته باشد. مستقل از تهدید بودن یعنی سازه بدون در نظر گرفتن میزان و نوع بار غیر عادیوارده و نیز مکان وقوع حادثه یا تهدید توانایی باز توزیع نیروهای حاصل از حذف عضو را داشته باشد.روش مسیر بار جایگزین خود دارای روش های مختلف تحلیل استاتیکی خطی و غیر خطی و دینامیکی غیر خطی می باشد.هدف مقاله ضمن بررسی روش مسیر بار جایگزین، ارایه راهکاری جهت تامین مسیر جایگزین انتقال بار می باشد، تا بتوان ازآن راهکار جهت تقویت سازه های موجود و یا در حال طراحی برای مقابله با تخریب پیشرونده مستقل از میزان، نوع و مکانتهدید استفاده نمود.با تقویت صورت گرفته سازه قابلیت آنرا پیدا کرده است که نیروهای ایجاد شده در اثر حذف ناگهانی ستون در طبقات مختلفرا بوسیله ی ایجاد مسیرهای جایگزین در سازه به کل سازه توزیع و پخش نماید.

نویسندگان

علی خرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن

علی طیبی درازکلا

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :