مطالعه موردی بهسازی لرزه ای ساختمان بتنی با قاب خمشی، با اضافه نمودن دیوارهای برشی شکل پذیر شده با کامپوزیت پلیمری الیاف GFRP در مقایسه با افزودن دیوارهای برشی معمولی

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,997

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SEE05_041

تاریخ نمایه سازی: 25 شهریور 1385

چکیده مقاله:

دراین مقاله بهسازی لرزه ای یک ساختمان بتنی با سیستم «قاب خمشی» در تهران با هدف بهسازی ویژه مطالعه شد. درمرحله ارزیابی آسیب پذیری ساختمان بتنی با دو روش، یکی براساس « استاندارد 2800 » با ضریب اهمیت I=1/2 دیگری بر اساس « دستورالعمل بهسازی لرزه ای ساختمان های موجود » انجام گرفت. براساس نتایج بدست آمده مشخص به ترتیب برآورده « قابلیت استفاده بی وقفه و ایمنی جانی » گردید که در زلزله های سطح خطر 1و 2 سطح عملکرد نمی گردد و لذا ضرورت انجام بهسازی لرزه ای مشخص گردید. عمده ترین ضعف ساختمان تغییر مکان جانبی نسبی زیاد طبقات ، کمبود مقاومت خمشی عمده ستونها ، سختی جانبی بسیارکم و تشکیل مکانیزم طبقه در زیرزمین بود. روشهای مختلف مقاوم سازی مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به ضعف های اصلی ساختمان دوراهکار برای مقاوم سازی مورد توجه قرارگرفت .روش اول اضافه نمودن « دیوارهای برشی معمولی » دیوارهای برشی با شکل پذیری افزوده با استفاده از الیاف کامپوزیتی » به ساختمان و روش دوم اضافه نمودن GFRP بود. به منظور محاسبه مشخصه های مفاصل غیر خطی دیوارهای برشی معمولی و دیوارهای برشی تقویت شده باالیاف، نرم برای هر دو نوع دیوارهای برشی بدست آمد.در این مورد با مقایسه مدل « لنگر – انحناء » افزاری تهیه شد و منحنی های عددی ارائه شده با نتایج آزمایشگاهی دیگر محققین مشخص شد که مطابقت خوبی وجود دارد . تحلیل سازه تقویت شده با دیوارهای برشی معمولی و دیوارهای با شکل پذیری افزوده نشان داد که در مدل اول با وجود بهبود نسبی وضعیت ساختمان ، دیوارهای برشی زیرزمین به جهت شکل پذیری کم دچار شکست می شوند ونمی توانند معیارهای پذیرش را تأمین نمایند. درصورتی که در مدل دوم با استفاده از روش جدید محصورکردن اجزای لبه ای دیوارهای برشی با الیافGFRP شکل پذیری خمشی دیوارها مقدار قابل توجهی افزایش می یابد. و سطح عملکرد مفاصل غیر خطی ، دیوارهای برشی به سطح عملکرد هدف می رسد.

کلیدواژه ها:

بهسازی لرزه ای – طراحی لرزه ای – بتن مسلح- دیوار برشی شکل پذیر- الیاف مسلح پلیمری (FRP)

نویسندگان

عبداله حسینی

استادیار دانشکده عمران پردیس دانشکده فنی دانشگاه تهران

علی کشاورزمحمدیان

کارشناس ارشد سازه استانداری قزوین

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :