تأثیر میزان نور و تنش شوری بر جوانه زنی و رشد گیاهچه ای کنگر فرنگی (Cynara scolymus)

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,286

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SEEDTECH02_015

تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1391

چکیده مقاله:

شوری یکی از گسترده ترین مشکلات کشاورزی در مناطق خشک و نیمه خشک است که مزارع را غیر حاصلخیز کرده است. به منظور تاثیر تنش شوری و تاثیر نور بر جوانه زنی رشد گیاهچه ای کنگر فرنگی (Cynara scolymus) آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 2 سطح و 3 تکرار در آزمایشگاه تکنولوژی بذر پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی واقع در هلجرد کرج (شهریور 1390) انجام شد. سطح اول شامل پنج تیمار شوری ( 0 و 5 و 10 و 15 و 20 دسی زیمنس) و سطح دوم شامل 3 تیمار نوری (نور مطلق، تاریکی مطلق، تاریکی-روشنایی) بود. در پایان معنی دار بودن داده های آزمایشی با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمون L.S.D در سطح 5 درصد مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که فاکتورهای شوری و نوری بر خصوصیات جوانه زنی شامل: طول گیاهچه، طول ساقه چه، طول ریشه چه، نسبت ساقه چه به ریشه چه، وزن تر و خشک گیاهچه، وزن تر و خشک اندام هوایی، وزن تر و خشک ریشه چه و قطر طوقه اثر معنی داری (0.05≥P) داشت و بر خصوصیات : سرعت جوانه زنی، درصد جوانه زنی، شاخص ویگور اول و شاخص ویگور دوم اثر معنی داری نداشت. این گیاه شوری را تا سطح 10 دسی زیمنس تحمل کرده اما به سطوح بالاتر شوری مقاربتی از خود نشان نخواهد داد و همچنین این گیاه برای جوانه زنی به نور نیاز نداشته ولی بار رشد اندام هوایی نیاز و نور مبرم و ضروری است.

نویسندگان

پژمان قاسمی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

علی مهر آفرین

عضو هیئت علمی پژوهشی کشت و توسعه پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی

مینا بیگلری

کارشناس گیاهان داروویی گروه پژوهشی کشت و توسعه پژوهشکده گیاهان داروی

معصومه منصوری

کارشناس گیاهان داروویی گروه پژوهشی کشت و توسعه پژوهشکده گیاهان داروی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • احمدی محمود آبادی، ن. مدنی، ح. محزونی، پ. وحدتی، ا. ...
  • قهالاسلامی، م (1389. اثر شوری بر جوانه زنی سه گونه ...
  • خمری، ع. سارانی، ا. دهمرده، م. (1386. بررسی تاثیر شوری ...
  • Newill C A, Anderson L A, Phillipson J D. Herbal ...
  • نمایش کامل مراجع