بررسی تأثیر غلظتهای مختلف اسید جیبرلیک و اسید هیومیک بر جوانه زنی بذر گیاه آویشن برگ باریک (کاکوتی کوهی) Ziziphora clinopodioids

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,418

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SEEDTECH02_065

تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1391

چکیده مقاله:

بذر اغلب گونه های دارویی به جهت شازگاری اکولوژی با شرایط محیطی دارای انواع خواب می باشد. بنابراین شناخت عوامل اکوفیزیولوژیکی موثر بر خواب و ایجاد شرایط بهینه برای جوانه زنی بذر جهت تولید و پرورش گیاهان یک امر ضروری است. از انجا که تاثیر هورمون اسید جیبرلیک و اسید هیومیک بر جوانه زنی اکثر گیاهان موثر بوده است به همین منظور جهت ارزیابی خصوصیات جوانه زنی بذر گیاه داروئی آویشن برگ باریک آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار در آزمایشگاه جهاد دانشگاهی واحد کاشمر انجام شد. بذرهای این گیاه از طبیعت در سال 1388 جمع آوری شده بودند. تیمارهای آزمایش شامل پیش خیساندن بذر با غلظت های مختلف (صفر و 100 و 200 و 300 ppm) اسید جیبرلیک و غلظتهای مختلف (صفر و 500 و 1000 و 1500 ppm) اسید هیومیک بود. نتایج این بررسی نشان داد که اثر تیمارهای مختلف بر تحریک جوانه زنی و شکستن خواب بذرها معنی دار بود. در بین تیمارها اسید جیبر لیک با غلظتهای 100ppm و 200ppm و اسید هیومیک با غلظت 1000ppm بیشترین اثر مثبت را بر شکستن خواب و جوانه زنی بذر گیاه آویشن برگ باریک داشته اند. بیشترین میزان جوانه زنی 74% در تیمار اسید جیبرلیک 100ppm و تیمار 1000ppm اسید هیومیک به میزان 63% و کمترین میزان جوانه زنی در تیمار شاهد هر دو آزمایش به میزان 22% مشاهده شد.

نویسندگان

اله داد سلیم پور

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی واحد کاشمر

حسن احمدی فر

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

حسین آروئی

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد

مهرداد نوروزی

دانشجوی کارشناسی علوم باغبانی جهاد دانشگاهی واحد کاشمر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • امید بیگی، ر. (1376. رهیافتهای تولید و فرآوری گیاهان دارویی. ...
  • قاسمی _ _ ریاحی دهکردی وع، نوید. (1384. بررسی اثر ...
  • قاسمی _ م، ریاحی دهکردی وع، نوید. (1384). بررسی ا ...
  • Kasumov, F.Yu., I.M, Kyazimov, A.D, Dembitski., N.M, Ismalilov, . 1987. ...
  • نمایش کامل مراجع