بررسی روشهای موثر در جوانه زنی و شکستن خواب چند گونه گیاه دارویی

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,634

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SEEDTECH02_294

تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1391

چکیده مقاله:

یکی از مهمترین مکانیزم های حفظ بقا در گیاهان، توانایی بذور آنها در تاخیر انداختن جوانه زنی است به نحوی که شرایط از نظر زمان و مکان مناسب گرد. به این منظور آزمایشی در سال 1384 جهت شکستن خواب در بذور، پنج گونه دارویی باریجه (Ferula gummosa)،آنغوزه (Ferula Assa-foetia)، گل راعی (Hypericum perforatum)، گل ختمی (Althea officinalis)، پونه سای بینالودی (Nepeta binalodensis) با چهار تکرار انجام شد. نتایج نشان داد ک درصد جوانه زنی در گل ختمی (Althea officinalis) در تیمار 45%GA3 بدست آمد که در مقایسه با تیمار KNO3 از درصد جوانه زنی بالاتری برخوردار بود. در گیاه پونه سازی بینالودی (Nepeta binalodensis) بالاترین درصد جوانه زنی در تیمار پیش سرمایی (59%) بدست آمد. در این آزمایش درصد جوانه زنی در گل راعی (Hypericum perforatum) با بکار گرفتن GA3 با بالاترین مقدار خود دست یافت اعمال تیمارهای مختلف بر روی دو گیاه اریجه (Ferula gummosa) و نغوزه (Ferula Assa-foetia) نشان داد که تیمار شاهد ( آب مقطر) بالاترین درصد جوانه زنی را دارا بود.

کلیدواژه ها:

باریجه (Ferula gummosa) ، آنغوزه (Ferula Assa-foetia) ، گل راعی (Hypericum perforatum) ، گل ختمی (Althea officinalis) ، پونه سای بینالودی (Nepeta binalodensis)

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بنایان م و ف . نجفی . 1383. گزارش طرح ...
  • نجاتعلی، س. ح، عزالدین و ک . طاهریان . 1380. ...
  • نمایش کامل مراجع