بررسی خصوصیات فیزیکی دانه هیبریدهای آفتابگردان نسبت به تغییر اندازه منبع و مخزن با استفاده از تکنیک آنالیز تصویر

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 854

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SEEDTECH02_367

تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1391

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثر تغییر اندازه منبع و مخزن بر خصوصیات فیزیکی دانه هیبریدهای آفتابگردان آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در سال 1388 در مزرعه پژوهشی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران به اجرا درآمد. هیبریدهای آذر گل و SHF81-90 به عنوان فاکتور اصلی و حذف منبع و مخزن شامل حذف 1/2 برگ های پایین ساقه، حذف 1/2 برگ های بالای ساقه، حذف 1/2 دانه های طبق، حذف 1/4 دانه های طبق و تیمار شاهد (بدون حذف برگ و دانه) فاکتور فرعی را تشکیل دادند. از بذور حاصل از آزمایش تصویر برداری و بااستفاده از جعبه ابزار پردازش فاکتور فرعی را تشکیل دادند. از بذور حاصل از آزمایش تصویربرداری و با استفاده از جعبه ابزار پردازش تصویر نرم افزار MATLAB و تابع regionprops برخی صفات مورفولوژیکی استخراج شد. نتایج نشان داد که هیبریدهای مورد بررسی از نظر مساحت (Area)، کشیدگی (Elongation)، کرویت (Roundness)، محیط (Perimeter) و وزن صد دانه در سطح احتمال یک و پنج درصد با هم تفاوت معنی دار داشتند. اثر تغییر منبع و مخزن نیز بر کلیه صفات مورد بررسی به جز محیط بذر در سطح احتمال یک درصد معنی دار گردید. در کلیه صفات مذکور به استثنای فشردگی (Compactness) هیبرید آذر گل برتر بود. با حذف 1/4 دانه های طبق و حذف 1/2 برگ های بالای ساقه به ترتیب افزایش و کاهش معنی داری در کلیه صفات مورد بررسی مشاهده شد. وزن دانه با کشیدگی (0/801+=r)، کرویت (0/761+=r)، مساحت (0/595+=r)، محیط (0/428+=r)، و فشردگی (0/644+=r) همبستگی معنی دار در سطح احتمال یک درصد ایجاد کرد.

نویسندگان

ساناز افشاری بهبهانی زاده

دانشجوی دکتری زراعت پردیس ابوریحان دانشگاه تهران

غلامعلی اکبری

استادیار زراعت پردیس ابوریحان دانشگاه تهران

لیلا فراهانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی دانشگاه آزاد اسلامی واح

حمید ایران نژاد

استاد زراعت پردیس ابوریحان دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • خواجه پور، م. ر. 1385. گیاهان صنعتی. انتشارات جهاد دانشگاهی ...
  • رحمتی، :ع یارنیا، م. اردکانی، م.ر دانشیان، ج. و ولی ...
  • Muro, J., rigoyen, I. Militino, A. F. and Lamsfus, C. ...
  • نمایش کامل مراجع