میزان آلودگی بذرهای طبقه پرورشی 2 ارقام تجاری جو کشور به عامل بیماری سیاهک آشکار در راستای سلامت ملی بذر

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 678

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SEEDTECH02_394

تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1391

چکیده مقاله:

جو از گیاهان علوفه ای است که از اهمیت بسیار زیاد در کشور برخوردار است. سلامت بذر یکی از عوامل مهم در تولید محصول می باشد. با توجه به اینکه راه انتقال تعدادی از بیماری های بذرزاد از طریق بذر از طبقات بالاتر به پایین تر است، سلامت پایه های بذری از اهمیت ویژه برخوردار می باشد. برای آگاهی از سلامت طبقه پرورشی 2 جو در خصوص آلودگی به سیاهک آشکار، مزرعه کلکسیون ارقام جو متشکل از 30 رقم که در کرت های 30 متر مربعی با تراکم 400 بوته در متر مربع و شرایط طبیعی کاشته شده بودند، با محاسبه میزان تظاهر بیماری در خوشه در سه زمان مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بیان کننده بیشترین آلودگی در رقم فجر 30 با متوسط 38 خوشه آلوده در هر کرت با پراکندگی تقریبا یکنواخت و با عنایت به 3 خوشه محاسبه شده برای هر بذر، 0/3 درصد آلودگی بذر و سپس به ترتیب 0/2 درصد، 0/03 و 0/01 درصد برای ارقام زرجو، گوهر جو ارس با 24 و 11 و 9 خوشه آلوده در 10 متر مربع برآورد گردید که با توجه به میزان مجاز صفر درصد آلودگی به سیاهک آشکار در طبقه پرورش 3 و 0/1 در طبقه مادری در استاندار ملی آزمایشگاهی بذر جو کشور، مشخص است که با چنین آلودگی در طبقه بالاتر (طبقه پرورشی 2) که ضد عفونی بر علیه بیماری نیز صورت گرفته دستیابی به عملکرد قابل انتظار رقم غیر ممکن است، ضروری است که در طبقات بالاتر نکات کلیدی در رابطه با سالامت بذر از قبیل رعایت بهداشت عمومی، فاصله ایزولاسیون، ضد عفونی بذر با سموم ضد عفونی کننده، حذف خوشه های آلوده در زمان و به روش مناسب مد نظر قرار گیرد.

نویسندگان

محمد رضا جزایری

هیئت علمی آزمایشگاه سلامت بذر و نهال موسسه

صمداله کرمی

کارشناس آزمایشگاه سلامت بذر و نهال موسسه

سعید اسروش

کارشناس مسئول غلات موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کرج

سپیده امین خاکی

کارشناس آزمایشگاه سلامت بذر و نهال موسسه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :