روند تغییر سنتز پروتئین های جنین بذر گندم نان (Triticum aestivum Rl4137) در طول خواب و پس رسی

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 988

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SEEDTECH02_424

تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1391

چکیده مقاله:

برای درک بهتر فرآیند شکست خواب در گندم نان(Triticum aestivum .L)، روند سنتز پروتئین ها در جنین بذرهای خواب و پس رس در سال 1389 در دانشگاه تهران بررسی شد. از شش تیمار بذر خواب، بذر خوابی که به مدت 10 ساعت با جیبرلین تیمار شده بود، بذرهایی که به مدت هفته، سه هفته، شش هفته پس رس شده بودند و بذرهایی که پس از شش هفته پس رسی به مدت 10 ساعت با اسید آبسیزیک تیمار شده بودند، استفاده شد. جنین بذرها استخراج شد و با استفاده از الکتروفورز دو بعدی الگوی پروتئینی آنها مورد مقایسه قرار گرفت. حدود 600 پروتئین روی ژل ها شناسایی شد که از میان آنها در تیمارهای جیبرلین، یک هفته، سه هفته، شش هفته پس رس و تیمار اسید آبسیزیک بر بذر پس رس به ترتیب 12 و 40 و 18 و 15 و 38 لکه افزایش بیان 13 و 40 و 32 و 10 و 39 لکه کاهش بیان داشتند. 15 لکه فقط در تیمار اسید آبسیزیک بر بذر پس رس مشاهده شد که در سایر تیمارها وجود نداشت. 20 لکه فقط در تیمار خواب و 23 لکه فقط جیبرلین بیان شده بود. نتایج نشان داد که درصد جوانه زنی با افزایش هفته های پس رسی روند افزایشی دارد. مصرف جیبرلین در بذر خواب سبب افزایش جوانه زنی شد و نتایجی مشابه بذرهای شش هفته پس رس را نشان داد. اثر جیبرلین بر روند سنتز پروتئین ها مشابه تیمار شش هفته پس رس بود. اسید آبسیزیک سبب کاهش جوانه زنی در بذرهای شد که شش هفته پس رسی را گذرانده بودند. و نتایج درصد جوانه زنی و همچنین افزایش و کاهش بیان پروتئین ها در این تیمار بذرهایی بود که یک هفته پس رسی را گذرانده بودند. نتایج این تحقیق نشان داد که جیبرلین اثر مشابه پس رسی را دارد و اسید آبسیزیک سبب افزایش خواب در بذر می شود.

نویسندگان

محبوبه حاجی عباسی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد گروه زراعت و اصلاح نباتات پردیس کشاورزی و م

رضا توکل افشاری

استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه ته

هوشنگ علیزاده

دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ H. (2007). Seed _ _ Plant Benech-Arnol, R. L ...
  • Pawowski, T .(2010). Proteomics approach to analyze dormancy breaking of ...
  • نمایش کامل مراجع