مقایسه پیشرفت تحصیلی و بهداشت روانی دانش آموزان مبتلا و غیر مبتلا به اختلالات یادگیری و اثر بخشی فنون کنترل بر بهداشت روانی دانش آموزان مبتلا و غیر مبتلا به اختلالات یادگیری شهرستان محمودآباد

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 624

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SEPP01_177

تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1394

چکیده مقاله:

بهداشت روانی به نداشتن پایین ترین سطح نشانه های مشترک اختلال های روانی،بدنی، اضطراب، افسردگی و عملکرد نامناسباجتماعی اشاره می کند و اینکه اکثر کودکان این مشکلات و عوامل را در زندگی تجربه می کنند اما اینکه افراد مختلف چگونهبا این شرایط روبرو می شوند از فردی به فرد دیگر متفاوت است و طبق پژوهش حاضر استفاده از فنون کنترل (درونی وبیرونی) در پیشرفت تحصیلی و بهداشت روانی کودکان با مشکلات ویژه یادگیری و غیر مبتلا تاثیر به سزایی دارد. جامعهآماری این تحقیق کل دانش آموزان در دسترس مبتلا و غیر مبتلا به اختلالات یادگیری در مقطع ابتدایی این شهرستان بودهاست. جهت نمونه گیری در مقایسه، 90 دانش آموز در دسترس که 30 نفر غیر مبتلا و 60 نفر مبتلا به اختلالات یادگیریبوده اند انتخاب شدند و در اثر بخشی 40 دانش آموز در دسترس مبتلا به اختلالات یادگیری ثبت نام شده در مرکز مشکلاتویژه یادگیری به صورت تصادفی در دو گروه 20 نفره که یک گروه آزمایش و یک گروه کنترل می باشد انتخاب شدند. ابزاراندازه گیری در بهداشت روانی از تست سلامت عمومی کلبرگ و در پیشرفت تحصیلی معدل خرداد بوده است. با توجه بهتفاوت معنا دار معنی داری دیده شده بین امتیازهای پیش آزمون و پس آزمون نتایج نشان دادند که باید به آموزش فنونکنترل توجه ویژه داشته باشیم و آن را به عنوان مداخله مناسب توسعه و گسترش دهیم. فنون کنترل (درونی و بیرونی) باعثافزایش بهداشت روانی و به تبع آن پیشرفت تحصیلی دانش آموزان مبتلا و غیر مبتلا به اختلالات یادگیری می شود بنابراینلازم است آموزش این فنون به عنوان مداخله مناسب گسترش یابد.

کلیدواژه ها:

فنون کنترل (درونی و بیرونی) ، بهداشت روانی ، پیشرفت تحصیلی ، اختلالات یادگیری

نویسندگان

لیلی ملکی

دانشجوی دکتری برنامه ریزی درسی، مرکز اختلالات یادگیری

سیدمجید کریمی

کارشناس اختلالات یادگیری استان مازندران، اداره آموزش و پرورش استثنایی استان مازندران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • پروین، لوئیس، روا نشنا سی شخصیت، ترجمه ی جعفر جوادی، ...
  • کریمی، ایران(368 1)خدمات مشاوره ی بهداشت روانی دار محیط کار ...
  • پارک، جی ای . کلیات خدمات بهداشتی _ ترجمه دکتر ...
  • تبریزی، مصطفی(1380). درمان اختلالات خواندن. تهران: انتشارات گفتمان خلاق. ...
  • کرک، ساموئل و چالفانت، جیمز. اختلالات یادگیری تحولی و تحصیلی ...
  • هالاهان، دانیل پی، کافمن، جیمز ام(1371). کودکان استثنایی (ترجمه ماهر، ...
  • نمایش کامل مراجع