بررسی درصد انتقال برخی عناصر به عمق یک خاک لو مشنی پس از کاربرد فاضلا بخام و پساب در دو شرایط غرقاب پیوسته و متناوب از طریق ستو نهای خاک

سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,428

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SESDC_003

تاریخ نمایه سازی: 12 خرداد 1385

چکیده مقاله:

کمبود آب و تقاضای فزاینده آن به خصوص در کشورهای خشک و نیمه خشک فشار زیادی را بر منابع آب به ویژه منابع زیرزمینی وارد آورده است. یکی از راه ح لهای مهم حل این بحران، افزایش تغذیه لای ههای آبدار زیرزمینی از طریق تخلیه فاضلاب در خاک است. تخلیه فاضلا ب در خاک از قر نها پیش انجام م یشده است اما به تدریج با توسعه شیوه های نوین تصفیه و تخلیه اهمیت خود را از دست داد ولی در سا لهای اخیر به علت هزین ههای زیاد عملیات تصفیه فاضلاب از اهمیت خاصی برخوردار شده است ( ۴). تصفیه فاضلاب به کمک خاک، ترکیبی از رو شهای فیزیک ی، شیمیایی و بیولوژیکی است که در طبیعت صورت م یگیرد و کیفیتی مشابه تصفیه پیشرفته فاضلاب به وجود م یآید ( ۶). اگرچه عدم مدیریت صحیح تخلیه فاضلاب به اهداف گوناگون در خاک پیامدهای ناگواری مانند آلودگی منابع آب به ویژه آب های زیرزمینی، خاک و گیاه را به دنبال دارد ( ۳). خصوصیات فیزیکوشیمیایی و بیولوژیکی خاک، نوع فاضلاب و درجه تصفیه آن و همچنین روش کاربرد فاضلاب از جمله مواردی هستند که بر کارائی خاک در تصفیه فاضلاب تاثیر م یگذارند ( ۲). بنابراین با توجه به لزوم استفاده و تخلیه فاضلاب، آگاهی از قابلیت تصفیه اجزاء مختلف فاضلاب توسط خاک با بررسی کیفیت زه آ بهای خروجی از ستو نهای خاک در طول زمان ضرورت می یابد.

نویسندگان

اعظم حسین پور

کارشناس ارشد خاکشناسی

غلامحسین حق نیا

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

امین علیزاده

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

امیر فتوت

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد