اهمیت انتخاب روش مناسب نمونه برداری در شناسایی و تفسیر صحیح آلودگی سفره آب زیرزمینی (مطالعه موردی آبخوان آلوده به پساب صنعت کلر-آلکالی)

سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,016

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SESDC_057

تاریخ نمایه سازی: 12 خرداد 1385

چکیده مقاله:

بخش مهمی از آلودگی خاکهای سطحی و زیرسطحی، ناشی از تخلیه پساب تصفیه نشده صنایع به آبهای زیرزمینی است . در اغلب موارد این آلودگیها حتی سالها پس از احداث تصفی ه خانه، در خاک و آب زیرزمینی مورد مصرف جهت شرب و کشاورزی، باقی می ماند. در برخو رد با این معضلات، عدم اتخاذ روش صحیح شناسایی، نمونه برداری و آنالیز، موجب حصول نتایج نادرست شده و بحرانهای زیست محیطی و اجتماعی را در پی خواهد داشت . در این مقاله به بررسی آلودگی یکی از صنایع عمده تولید کلر کشور در آبخوان پائین دست، ناشی از حدود سه سا ل (سالهای ۱۳۷۶ الی ۱۳۷۹ ) تخلیه پساب تصفیه نشده به زهکش ، پرداخته شده است . عملیات نمونه برداری و آنالیز از چاههای این منطقه توسط سه آزمایشگاه مختلف انجام گرفته ولی نتایج حاصله با یکدیگر مطابقت نداشت و این مساله موجب تشدید اعتراض شاکیان و بحران اجتماعی گردید . از ط رفی شرکت مزبور شور بودن خاک ساختگاه منطقه را نیز در آلودگی مؤثر می دانست. لذا مسؤولیت بررسی مساله در تابستان ۱۳۸۴ به دفتر امور آزمایشگاههای سازمان حفاظت محیط زیست محول گردید.

نویسندگان

مهدی گندمکار

کارشناس دفتر امور آزمایشگاههای سازمان حفاظت محیط زیست

سیدقاسم قربانزاده

کارشناس دفتر امور آزمایشگاههای سازمان حفاظت محیط زیست

زهره کسمایی

کارشناس دفتر امور آزمایشگاههای سازمان حفاظت محیط زیست