میکروفاسیس، توالی ها و محیط رسوبی سازند سروک در خوزستان و لرستان

سال انتشار: 1378
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,595

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI03_035

تاریخ نمایه سازی: 24 مرداد 1385

چکیده مقاله:

سازند سروک واحد کربناته ضخیمی است (820m در برش نمونه) که دارای سن کرتاسه میانی (آلبین – تورونین) بوده در منطقه زاگرس (حاشیه جنوبی نئوتتیس) نهشته شده است. برای مشخص شدن ویژگیهای رخساره ای و وضعیت محیط رسوبی، دو برش از این سازند بعنی برش نمونه درخوزستان وسفید کوه در لرستان به تفصیل مورد بررسی قرار گرفتنمد. مطالعات صحرایی و آزمایشگاهی به شناسایی 12 میکروفاسیس از وکستون تاگرین ستون و باند ستون منجر گردید که در چهارگروه محیطی دریای باز، سد ، مرداب و پهنه جزر و مدی قرار گرفتند. تغییرات عمودی میکروفاسیس ها و منحنی مربوط به تغییرات نسبی عمق بیانگر این واقعیت است که سنگهای کرتاسه میانی در خوزستان از دو سیکل بزرگ پسرونده رده سوم و چندین سیکل به سمت بالا کم عمق شونده، کوچکتر (Parasequence) تشکیل شده اند. تغییر جانبی رخساره های کم عمق سازند سروک به رخساره های عمیق سازند گرو (نئوکومین – کنیاسین) و فقدان واردات آواری در رخساره های جزر و مدی ناحیه لرستان نشانه وجود یک پلاتفرم مجزا (Isolated Platform) در بخش شمال غربی برش نمونه می باشد. در مجموع می توان گفت محیط رسوبگذاری سازند سروک پلاتفرم کربناته ای از نوع فلات حاشیه دار (Rimmed shelf) بوده که با شیبی به سمت شمال غرب تداوم داشته است.

نویسندگان

علی حسین جلیلیان

گروه زمین شناسی دانشگاه پیام نور اهواز

یعقوب لاسمی

گروه زمین شناسی دانشگاه تربیت معلم تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • عسکری خوراسگانیمز. (1376): زمین‌شناسی و محیط رسوبی سازند چمن بید(شمال ...
  • "- فرزدی، پ. (1371) محیط رسوبی و میکروفاسیس‌های سازند سروک ...
  • گ-کیوانی، ف. (1372): بررسی میکروفاسیس، محیط رسوبی و تایرخچه دیاژنزی ...
  • Dunham, RJ. (1962). Ca&&ification of carbonate rockk according to depositional ...
  • نمایش کامل مراجع