کانی شناسی، زمین شناسی و زمین دماسنجی کانسار طلای رگه ای باغو

سال انتشار: 1379
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,352

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI04_094

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1385

چکیده مقاله:

رخنمون های سنگی منطقه شامل مجموعه ی سنگ های آتشفشانی-آذرآواری با سن ائوسن میانی است. این مجموعه مورد نفوذ توده های پلوتونیک با ترکیب غالب گرانودیوریتی-دیوریتی قرار گرفته است. زون های دگرسانی منطقه شامل دگرسانی سریسیتی، آرژیلیتی، پروپلیتیکی، سیلیسی، پتاسیک و کانی شناسی رگه ها شامل کلکوپیریت، پیریت، طلا، هماتیت، گالن، کوپریت، کوولیت و هیدروکسید های آهن است. مطالعات زمین شیمیایی نشان می دهد که ته نشست Cu و Au در شرایز متفاوت دمایی صورت گرفته است. بدین ترتیب که Cu همراه با Wو Zn در دمای بالاتر و طلا به همراه عناصر As, Fe, Zn, Pb, Ag و Sb در دمای پایین تر نهشته شده اند. مطالعه ی میانبارهای سیال بر روی رگه های مینرالیزه ی کوارتز و رگه های فاقد کانه زایی صورت گرفته است. دامنه ی شوری میانبارهای سیال دو فازی بین 5 تا 25 درصد معادل نمک طعام و میانبارهای سیال چند فاری با نمک گونگی بالا از 25 تا 40 درصد معادل نمک طعام تغییر می کند. همچنین دمای همگن شدگی بیشتر میانبارهای سیال از یک گستره ی وسیع دمایی، بین 240 تا 490 درجه ی سانتی گراد دارد. با توجه به مطالعات زمین دماسنجی، زمین شیمیایی و کانی شناسی، کانسار رگه ای با غو یک رویداد تک مرحله ای نبوده، بلکه یک کانسار رگه ای تلسکوپی شده است که در آن دامنه ی کانه زای از نظر دمایی می تواند در محدوده ی مزوترمال تا هیپوترمال تغییر کند.

نویسندگان

فرید مر

استاد زمین شناسی، دانشگاه شیراز

عطا شاکری

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی اقتصادی دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • باباخانی، ع. 1374، بررسی‌های زمین‌شناسی واکتشاف تفصیلی در محدودهنی تغلادر ...
  • نمایش کامل مراجع