یک مدل زمین شناختی برای ارزیابی نقش گسلها در هدایت یا انساداد جریان نفت در حوضه های رسوبی

سال انتشار: 1379
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,258

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI04_112

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1385

چکیده مقاله:

در حوضه های رسوبی غالباً گسل های متعددی وجود دارد و این ساختارها نقش مهم و دوگانه ای در انتقال نفت یا جلوگیری از جریان نفت در زیر زمین ایفا می کنند. به منظور تجزیه و تحلیل این نقش دو گانه گسل، یک مدل زمین شناختی ارائه می شود که شامل اجزای زیر است. 1) زمینساخت حوضه ی رسوبی، 2) تاریخ فعالیت گسل، 3) پهلوی هم گذاری لایه های رسوبی به وسیله ی گسل، 4) پارامترهای هندسی گسل. 5) رژیم تنشی در گسل، 6) پارامترهای مربوط به مالیده شدن شیل بر صفحه ی گسل، 7) تشکیل سنگ گسل (هسته گسل) بر اثر فرآیندهای مکانیکی و شیمیایی و مقایسه ی آن با سنگ مخزن، 8) پارامترهای مربوط به ناحیه ی آسیب دیده در مجاورت صفحه گسل، در اینجا برخی از این پارامترها و اجزای مدل براساس اطلاعات کیفی و کمی موجود بررسی می شود و مسائل باقیمانده برای پژوهش های بیشتر مورد توجه قرار می گیرد. از آنجا که حوضه های رسوبی در ایران به فراوانی یافت می شود، تجزیه و تحلیل زمین شناختی گسل ها در رابطه با جریان سیال های زیرزمینی، اهمیت علمی و فنی زیادی دارد.

نویسندگان

رسول ب سرخابی

شرکت ملی نفت ژاپن، مرکز پژوهش فناوری، شهر چیبا ۰۰۲۵-۲۶۱، ژاپن

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :