کانی سازی آهن در ارتباط با توده های نفوذی اپی زون الیگوسن در منطقه ذاکر - سرخه دیزج (جنوب غربی طارم)

سال انتشار: 1380
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,468

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI05_053

تاریخ نمایه سازی: 7 شهریور 1385

چکیده مقاله:

سنگهای آتشفشانی و آذرآواری ممبرآمند کرج رخنمون اصلی پیش کوههای طارم در منطقه ی ذاکر-سرخه دیزج را به خود اختصاص داده اند. مجموعه های یادشده توسط توده ی باتولیتی اپی زون ذاکر با وسعت تقریبی 100 کیلومتر مربع مورد تهاجم واقع شده و در مجاورت آنها کانی سازی آهن به طور عمده و Pb,Cu و Zn به طور اخص مشاهده می گردد. بررسی کانی شناسی آمفیبولهای موجود در توده ی باتولیتی مذکور با دستگاه SEM نشان می دهد که توده های اخیر در فشار پایین (حدود 2kb) و عمق تقریبی 7 کیلومتر جایگیری کرده اند. دماسنجی دو فلدسپاتی و سه فلدسپاتی این توده ها، دمای تشکیل آنها را در حدود 700 تا 750 درجه ی سانتیگراد تعیین کرده است. کانی سازیهای یاد شده در دو مرحله متوالی انجام شده اند. در مرحله نخست کانی سازی آهن (مانیتیت) و در مرحله ی تأخیری کانی سازی کوارتز-سولفور در دمای کمتر صورت گرفته و رگه های اخیر مجموعه قبلی را قطع کرده اند.

نویسندگان

محسن موید

عضو هیات علمی دانشگاه تبریز و دانشجوی دوره ی دکتری دانشگاه شهید بهشتی

محسن موذن

عضو هیات علمی دانشگاه تبریز و استادیار گروه زمین شناسی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :