تبادل هیدرولیکی رودخانه با سفره آب زیر زمینی و تصحیح نقشه های تراز آب، هم عمق و هم افت ترسیمی به طریق دستی و نرم افزاری (روش Kriging در Surfer)

سال انتشار: 1383
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,638

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI08_174

تاریخ نمایه سازی: 23 مهر 1385

چکیده مقاله:

دشت درگز در فاصله 260Km شمال غرب شهرستان مشهد قرار دارد. رودخانه درونگر از شمال غرب دشت شمال درگز با نقش تغذیه ای وارد می وشد و پس از طی مسیر در جهت جنوب شرقی در قسمت انتهایی، دشت را زهکش می نماید. ترسیم نقشه های تراز آب ، هم عمق هم افت سطح آب زیر زمینی در دشت شمالی با استفاده از مقادیر اندازه گیری 12 حلقه چاه پیزومتر به طریق دستی و نرم افزار Surfer (روش Kriging) بیانگر رابطه هیدرولیکی رودخانه باسفره آب زیر زمینی نمی باشد. جهت تصمیم نقشه های ترسیمی نقطه کنترلی از قسمت آبدار شدن رودخانه انتخاب (به عنوان پیزومتر) و نقشه های مزبور مجددا ترسیم گردید، نقشه ترا زآب در حالت ماکزیمم سطح آب (فروردین ماه 1382) با استفاده از مقادیر 12 حلقه چاه پیزومتر و نقطه کنترل ترسیم گردید که روند و ارزش منحنی های مزبور رابطه هیدرولیکی رودخانه با سفره دشت را مشخص می نماید. جهت تصحیح نقشه های هم عمق و هم افت سطح آب نیز مقدار نقطه کنترل برابر با صفر در نظر گرفته شد. در این مورد نیز نقشه های ترسیم شده نهایی مبین رابطه هیدرولیکی مزبور میباشد. بنابراین پیشنهاد می گردد قبل از ترسیم نقشه های کمی آب زیر زمینی با استفاده از نرم افزار Surfer و الگو گرفتن اولیه، نقشه های مزبور ابتدا به طریق دستی و سپس نرم افزاری درونیابی و ترسیم گردد. همچنین در صورت برقراری رابطه هیدرولیکی بین رودخانه و یک دشت، پیشنهاد می گردد مکان های ابتدا ، وسط و انتهایی طول آبگیر شدن رودخانه به عنوان نقاط کنترل انتخاب و مانند چاه های پیزومتری در ترسیم نقشه های کمی آب زیر زمینی مورد استفاده قرار گیرد.

نویسندگان

رمضان کاظمی گلیان

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان

سعید توسلی

مهندسین مشاور آبنمود توس (مشهد)

زهره خاکزادی

مهندسین مشاور آبنمود توس (مشهد)

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • گزارش مطالعات نیمه تفضیلی دشت درگز-زمین شناسی و هیدروژئولوژی (1382). ...
  • طاهرکیا، حسن-مترجم (1376). «سیستم اطلاعات جغرافیایی»، شرکت چاپ و نشر ...
  • نمایش کامل مراجع