اثر سطح علوفه، منبع و سطح چربی بر شاخص های پرواربندی، اجزای چربی خون، اجزای اصلی چربی لاشه و ابعاد ظاهری بدن در بره های نر لری

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,697

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SHEEP02_046

تاریخ نمایه سازی: 30 تیر 1387

چکیده مقاله:

منظور تعیین اثر سطح علوفه ( 10 و 20% ) ، سطح چربی (2 و 4%) ومنبع چربی (پودر نمک های کلسیمی اسیدهای چرب، اسید چرب سویا و پیه ) بر افزایش وزن، ضریب تبدیل خوراک، اجزای چربی خون، اجزای اصلی چربی لاشه و ابعاد ظاهری بدن در بره های نر لری، آزمایشی فاکتوریل (3×2×2) با مجموع 14 تیمار (با در نظر گرفتن 2 جیره شاهد فاقد چربی، اما حاوی 10 و 20 % علوفه ) و 4 تکرار در قالب یک طرح کاملا تصادفی به اجرا رسید . ارتفاع سینه از سطح زمین برای جیره هایی با 2 درصد چربی، به طور معنی داری بیش از جیره های حاوی 4 درصد چربی بود (0/05>P) .منبع چربی تاثیر معنی داری بر ضریب تبدیل خوراک، وزن نهایی و وزن لاشه داشت (0/01>P) اثر متقابل سطح چربی × سطح علوفه بر وزن نهایی و وزن لاشه معنی دار بود (0/05>P) . محیط دور دنبه و ارتفاع بدن در محل شانه ها اختلاف معنی داری برای اثرات متقابل بین سطح چربی × نوع چربی و سطح علوفه × نوع چربی نشان دادند (0/01>P) . وزن اولیه بره، تاثیر معنی داری بر وزن نهایی و وزن لاشه داشت (0/05>P) . جیره ها ی حاوی 4% پیه منجر به عملکرد لاشه بالاتری شدند . بازده لاشه بره های تغذیه شده با جیره های حاو ی 4% چربی بطور معنی داری بالاتر از سایر جیره ها بود (0/05>P) وزن دنبه بطور معنی داری تحت تاثیر وزن زنده قبل از کشتار قرار گرفت (0/001>P) . نسبت دنبه به لاشه نیز بطور معنی داری تحت تاثیر اثرات متقابل سطح علوفه × سطح چربی و نوع چربی × سطح چربی قرار گرفت (0/05>P) . جیره های حاوی 4% چربی منجر به تفاوت معنی دار تولید 1 درصد چربی احشایی بیشتر در مقایسه با جیره های شاهد و جیره های حاوی 2 درصد چربی شدند (0/05>P) . نتیجه گیری می شود که چربی حیوانی برای تامین بخشی از نیاز انرژی در جیره بره پرواری، بر روغن های گیاهی ارجح است . ترکیب 20 % علوفه و 4% پیه بعنوان منبع چربی در جیر ه های بره های پرواری منجر به عملکرد بهتری شد. اجزاء چربی خون بره های پرواری برای طولانی مدت تحت تاثیر نوع و میزان چربی جیره (تا 4%) قرار نگرفت. میزان 4% چربی حیوانی (پیه) در جیره منجر به وزن و بازده بالاتر لاشه شد و این اثر مثبت می تواند مستقل از افزایش وزن دنبه باشد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

حشمت اله خسروی نیا

استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان

آرش آذرفر

مربی (دانشجوی دکتری) گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان

مرتضی مهوار حسینی

کارشناس گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • امام جمعه، ن.، م. علی پناه و ا. ابوالقاسم، 1375، ...
  • زمانی، ف.، م.ع. ادریس، غ. قربانی و م.ج. ضمیری، 1375، ...
  • فرزاد، ع. 1375، بررسی اثر وزن زنده بر کیفیت لاشه ...
  • نیکخواه، ع.، 1375، وضعیت مواد خوراکی و نیازهای غذایی دام ...
  • نیکخواه، ع. وب. آبشت، ،1378، کاربرد پیه در تغذیه گوساله ...
  • ا6 10- Nutrition research council, 1985, Nutrient requirements of sheep. ...
  • Brandt, R.T. and S.J. Anderson. 1990. Supplemental fat sources affect ...
  • Chalupa, W., B. Vecchireli, A.E. Elser, D.S. Kornfeld, D. Sklan, ...
  • Doreau, M., D.I. Demeyer and C.J. Van Navel, 1997. Trans ...
  • Huffman, R.P., R.A. Stock, M.H. Sindt and D.H. Shain, 1992. ...
  • Simm, G., 1992. Selection for lean meat production in sheep. ...
  • White, W.T., L.D. Bunting , L.S. Sticker, F.G. Hemberg and ...
  • Zinn, R.A., 1989a, Influence of level and source of dietary ...
  • Zinn, R.A., 1989b, Influence of level and source of dietary ...
  • نمایش کامل مراجع